Ако някой някога се е чудил може ли Илон Мъск

...
Ако някой някога се е чудил може ли Илон Мъск
Коментари Харесай

Колко милиона ще получи Джак Дорси от продажбата на Twitter

Ако някой в миналото се е чудил може ли Илон Мъск да купи една от най-големите обществени мрежи - Twitter, то към този момент няма никакви подозрения дали нещо сходно може да се случи. Просто тъй като то се случи.
 Илон Мъск, Twitter и потвърждаването на продажбата на обществената мрежа за 44 милиарда $
Когато Илон Мъск желае нещо, той го получава

Оказва се, че желае Twitter още от 2017 година

Преди няколко дни бордът на шефовете на Twitter одобри офертата на Мъск на стойност 44 милиарда $. Самият той твърди, че е обезпечил финансирането на договорката, тъй че тя би следвало да стане факт напълно скоро.

Twitter е желаната от изпълнителния шеф на Tesla обществена мрежа, тъй че не се изненадваме от покупката, само че пък ни е забавно какво ли ще последва след нея.

Според Engadget, Джак Дорси , създателят на Twitter, който предходната година се отдръпна от поста изпълнителен шеф, утвърждава новият притежател на обществената мрежа.
 Снимка 555359

Като цяло Дорси не счита, че Twitter би трябвало да бъде притежавана от един човек и самият той се разкайва за някой собствен решения през годините, само че е уверен, че милиардерът е решението на някои от тях. Тази поддръжка несъмнено е значима за Мъск в този му ход, който не е одобряван от всички анализатори.

От The Wrap пък разбираме, че договорката ще направи Джак Дорси още по-богат. В момента той има 2.4% от обществената мрежа и съгласно офертата на Илон Мъск за този си дял той ще получи 978 милиона $.
 Джак Дорси, Twitter и напускането му на поста изпълнителен шеф на компанията
Джак Дорси най-накрая реши да си тръгне

Какво значи това

Ако Мъск реши да прави промени по високите етажи на компанията, това ще му коства още пари. При промяна на настоящия изпълнителен шеф Параг Агравал , той ще получи като отплата 30.4 милиона $ . Ако бъде заменен, финансовият шеф Нед Сийгъл също ще получи съществено обезщетение - 25.4 милиона $ .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР