Ако някога ви се е налагало да водите протокол от

...
Ако някога ви се е налагало да водите протокол от
Коментари Харесай

Иска ли Zoom да тренира AI с вашите служебни разговори

Ако в миналото ви се е налагало да водите протокол от среща в службата, сигурно ще се съгласите, че това е работа за роботи и наказване за хора. Затова и звучи повече от привлекателно да оставим на изкуствения разсъдък да се занимава с тази прекомерно неблагодарна задача. Лидерът в телеконферентния програмен продукт Zoom към този момент предлага такава опция.

Проблемът е, че в случай че я употребявате, ще се наложи да споделите с компанията служебните (и вероятно личните) си секрети - тя ще употребява диалозите, с цел да образова своите AI модели. Очаквано, потребителите не са във екстаз.
 Контрареволюция: И Zoom връщат чиновниците в офиса
Контрареволюция: И Zoom връщат чиновниците в офиса

Това било най-ефективно за компанията

Детайли : Още през март тихомълком Zoom трансформираха по метод, който разрешава потребителските " информация, наличие, файлове, документи и други материали ", дружно с автоматизирано генерираните стенограми и други детайли да се употребяват за машинното образование на системите на Zoom.

Това е проблематично по най-малко две аргументи:
Вкарването на поверително наличие в езиков модел, който ще се употребява от всички консуматори покачва съществено риска от приключването му на най-неочаквано място; Макар ботовете да са стратегии, зад тях седят армии от хора, които работата на системите - всеки от тях евентуално може да срещне информация, която не се чака да излиза отвън съответната среща.
В отговор Zoom още веднъж трансформираха общите си условия с експлицитното изречение, че няма да употребяват потребителско наличие за обучаването на изкуствения си разсъдък без категорично да са поискали единодушието на потребителите.
 Изпълнителният шеф на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на чиновници
Изпълнителният шеф на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на чиновници

Компанията освобождава 1300 работни места или 15 на 100 от личния състав си

От друга страна: на продуктовия шеф на Zoom Смита Хашим съдържа и визуализации на интерфейса, който има отношение към шерването на информация.

От него се вижда, че единствено админите могат да задействат или деактивират AI инструментите. Ако те са включени, за редовите участници в срещите има единствено две варианти - да се съгласят да споделят всичко казано и написано със Zoom или да изоставен. Това всъщност не трансформира обстановката по отношение на по-ранната версия на общите условия.

Още нещо : Това не е първи скандал, обвързван със Zoom. Компанията през 2021 година се споразумя с FTC поради по-ранните си изказвания за 256-битово криптиране на връзката, които се оказаха изцяло погрешни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР