Ако някога сте се запитвали в коя държава се намира

...
Ако някога сте се запитвали в коя държава се намира
Коментари Харесай

Най-старите все още работещи бизнеси в света

Ако в миналото сте се запитвали в коя страна се намира най-старият към момента работещ бизнес в света, в този момент е моментът да научите. Изследователския екип на Cloud Peak Law Group проучва кои са най-старите бизнеси в съвсем всяка страна по света и през кой век са почнали активността си. В класацията им се събират 166 страни целия свят.

Само пет от фирмите, които към момента работят през днешния ден, датират от преди 1000 година, като най-старата компания в света е открита през 578 година: това значи над 1400 години в бизнеса!

От кои промишлености са били част най-старите бизнеси в света?

Най-старите бизнеси обгръщат повече от 30 разнообразни бранша, само че банкирането се оказа най-често срещано. Бизнеси като пивоварни, винарни и дестилерии и пощенски услуги също са издържали тестването на времето и се поместват в едни от най-старите бизнеси в света.

И въпреки всичко кой е най-старият бизнес в света?

Това е японската компания, наречена Kongō Gumi, която работи от 578 година до момента. Това е най-старата компания, за която има информация. Kongō Gumi е фамилна строителна компания, която е почнала да строи будистки храмове и други известни здания преди епохи. Компанията посреща сложни времена през 2006 година и от този момент е дъщерно сдружение на японски строителен и инженерен конгломерат.

Най-старите бизнеси в Европа

Най-старият прочут бизнес в Европа, работещ и до през днешния ден, е ресторант St. Peter Stifts Kulinarium в Австрия, учреден през 803 година. В топ пет е немската компания Staffelter hof, основана през 862 година. Това е фамилна пивоварна и къща за посетители, ситуирана в дребното градче Кров. Намира се в област Бернкастел-Витлих в провинция Рейнланд-Пфалц, Германия.

Повечето от най-старите компании в света могат да бъдат открити в Европа, като се изключи най-старите в Япония и Китай, които участват в топ 10 на най-старите бизнеси в света.

10-те най-стари компании в разнообразни страни по света

1.Строителна компания Kongo Gumi в Япония, учредена през 578 година

2. Ресторант St. Peter Stifts Kulinarium в Австрия, учреден през 803 година

3. Staffelter Hof в Германия, учредена през 862 година

4. Монетният двор на Париж Monnaie de Paris, който работи от 864 година

4. Sean " s Bar в Ирландия, който отваря порти през 900 година

6. Леярната Marinelli Bell Foundry в Италия от 1040 година

7. Пивоварната Affligem Brewery в Белгия, отворена през 1074 година

8. Компанията Munke Mølle в Дания, учредена през 1135 година

9. Aberdeen Harbour Board в Шотландия, работещ от 1136 година

10. Ресторант Ma Yu Ching " s Bucket Chicken House в Китай, отворен през 1153 година

Кой е най-старият бизнес в Съединени американски щати?

Shirley Plantation е най-старата компания в Америка. Започва да действа преди съвсем 400 години, през 1638 година Shirley Plantation е най-старият фамилен бизнес в Съединените щати и най-старата настояща ферма във Вирджиния. Той е приет за национална историческа забележителност през 1970 година

Кой е най-разпространеният бизнес измежду най-старите компании в света?

Най-старата банка, която към момента действа, е Banco de la Provincia de Buenos Aires в Аржентина. Тя отваря порти през 1822 година След банкирането, най-често срещаният вид бизнес е в алкохолната промишленост, с 18 пивоварни в класацията. Установено е също, че пощенските услуги са измежду най-старите бизнеси с 16 разнообразни представители в листата. Пощенската работа на Португалия, учредена през 1520 година да вземем за пример е най-старата в света.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР