Ако някога сте искали да живеете на слънчев остров, сега

...
Ако някога сте искали да живеете на слънчев остров, сега
Коментари Харесай

Италия дава 15 000 евро за заселване на остров Сардиния

Ако в миналото сте желали да живеете на безоблачен остров, в този момент е вашият късмет, защото Сардиния предлага на хората 15 000 евро за пренасяне там.

Италианският остров, вторият по величина в Средиземно море, има пясъчни плажове, синьо небе и тюркоазена вода. Но този божествен остров има намаляващо селско население, защото локалните се местят в чужбина за работа. За да се бори с това изселване, италианското държавно управление е заделило 45 милиона евро за презаселване, задоволителни за покриване на 3000 дотации.

Населението на Италия застарява. Средната възраст на италианците е 45,7 години, като тази цифра ще нарасне до 50,7 години до 2050 година Предвижда се общото население да намалее с близо 20 % до 2070 година, от 59,55 милиона на 47,6 милиона през 2070 година Проблемът е изключително сериозен в селските региони на страната, тъй че места като Сардиния към този момент изпитват проблеми.

Кметът на Сардиния Кристиан Солинас сподели, че схемата ще насърчи младежите да останат в Сардиния или да се реалокират на острова.

" Благодарение на тези вноски за закупуване на къщи, Сардиния се трансформира в плодородна почва за тези, които ще се реалокират там или решат да основат семейство ", сподели той. " Не може да има развиване без действително възстановяване на територията, вътрешността и най-уязвимите зони. Създадохме условия младежите да решат да останат и да развият икономическата конструкция на най-уязвимите територии ", прибавя Солинас.

Ако се преместите на острова, можете да очаквате да останете там за дълго време. С повече от 500 души на възраст над 100 години, Сардиния има една от най-високите концентрации на столетници в света – почти 33 на всеки 100 000 поданици.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР