Ако някога сте чували Ейми Уайнхаус да пее, има голяма

...
Ако някога сте чували Ейми Уайнхаус да пее, има голяма
Коментари Харесай

Огромен талант и тежки демони: трагичната история за живота на Ейми Уайнхаус

Ако в миналото сте чували Ейми Уайнхаус да пее, има огромна възможност да чувате гласа ѝ в главата си постоянно, когато се спомене името ѝ. Необикновеният, мощен контраалт на Уайнхаус е толкоз неповторим, че Classic FM споделя, че именитият Тони Бенет един път я е описал като „ една от най-хубавите джаз певици, които в миналото е чувал “, а класическото сопрано Катрин Бот е споделила, че тя е „ един от тези гласове, които се разпознават незабавно “.

Песните на изпълнителката несъмнено подхождат на нейните гласни струни и на отличителния ѝ облик. От „ Back to Black “ и „ Tears Dry on Their Own “ до нейната борбена, само че трагична присъща мелодия „ Rehab “, музикалното ѝ творчество е изпълнено с психика и е ценено както от експертите, по този начин и от публиката.

 ейми уайнхаус Getty

Ранните проблеми на Ейми

Ейми Уайнхаус е надарена още от ранна възраст, само че за жалост се появяват и първите признаци на разнообразни проблеми , които ще я сполетят в зрелост. Както разбираме от и, Уайнхаус е родена през 1983 година в фамилията на таксиметровия водач Мич Уайнхаус и фармацевтката Джанис Уайнхаус, а детството ѝ е изпълнено с музика, защото фамилията е цялостно с джаз музиканти. Тя е била изложена на доста разнообразни музикални стилове, а когато е била на 10 години, даже е била част от повлияната от Salt-N-Pepa рап група Sweet 'n Sour.
 Думите на Ейми Уайнхаус  Думите на Ейми Уайнхаус  Думите на Ейми Уайнхаус  Думите на Ейми Уайнхаус
През 1996 година 12-годишната Уайнхаус съумява да получи място в влиятелното театрално учебно заведение Силвия Янг Тиътър. На 16 години обаче е изхлючена от там. Изглежда, че до този миг бунтарският ѝ манталитет е бил надигнал глава, защото повода за изключването е, че младата Уайнхаус не се е старала „ и... е дръзнала да си пробие носа “ . Ако би трябвало да сме почтени, в случай че е имала проблеми поради това, учебното заведение не звучи като най-хубавото място за начинаеща поп звезда, изключително за такава с естетическите пристрастености на Уайнхаус.

Преждевременна загуба

 ейми уайнхаус Getty

Ейми Уайнхаус беше огромен почитател на татуировките приживе и една от най-известните ѝ татуировки беше на ръката ѝ, изобразяващамомиче в жанр пинъп, обградено със сърца и текст „ Синтия “. Както споделя „ Бирмингам мейл “, това не е било просто някаква инцидентна татуировка. Това е специфична респект към бабата на Уайнхаус, Синтия, и тя го е проектирала в съдействие с татуиста Хенри Хейт, който е направил съзнателно грубото изображение без да подозира, че скоро ще се трансформира в един от най-разпознаваемите дизайни на татуировки в света. От време на време Хейт получава молби да татуира същия дизайн на други хора, само че постоянно отхвърля от почитание към Уайнхаус и истинското значение на татуировката.

Уайнхаус е била извънредно близка с баба си, която също е била певица и мощно е подкрепяла артистичните желания на внучката си. Според NME първият управител на Уайнхаус, Ник Шимански, е считал Синтия за „ аставник “ на певицата и както той, по този начин и бащата на Уайнхаус считат, че гибелта на Синтия е събитието, което провокира низходящата серпантина в живота на изпълнителката.

Опитите ѝ да се възвърне

 ейми уайнхаус Getty

Песента „ Rehab “ на Ейми Уайнхаус е известна с предизвикателния си припев, който гласи

„ Опитаха се да ме накарат да отида на рехабилитация, аз споделих, не, не, не. “

След това в текста се разяснява, че бащата на певицата счита, че тя е добре, тъй че този, който се пробва да я накара да прекара известно време в рехабилитационна клиника, си има друга работа. Тези редове се основават на автентичен случай.

Както описват от NME и Deutsche Welle, злоупотребата с опиати на Уайнхаус стартира да излиза отвън надзор по времето, когато баба ѝ се разболява смъртоносно при започване на 2005 година Нещо повече, булимията, с която тя безшумно се е борила като тийнейджърка, се е заввръща. Всичко това - дружно с драмата в връзките с приятеля ѝ Блейк Фийлдър-Чивил - довежда нещата до такава степен, че мениджърът ѝ Ник Шимански прави всичко допустимо да убеди Уайнхаус да отиде на рехабилитация и да оправи нещата.

Тя няма нищо срещу концепцията и всичко наподобява наред, само че желае татко ѝ да поддържа опита ѝ да изтрезнее. И Мич Уайнхаус дава обещание на Шимански да каже на щерка му, че проектът за рехабилитация е превъзходен, само че когато фактически я видял... е, знаете по какъв начин се пее тази ария. Този случай е описван като последният действителен късмет на Уайнхаус да се оправи с проблемите си, преди да стане търсена суперзвезда, което го прави двойно по-трудно. И въпреки че „ Гардиън “ споделя, че в последна сметка тя е пробвала да се рехабилитира през 2008 година, явно се е оказало прекомерно късно.

Трудни взаимоотношения

 ейми уайнхаус Getty

Както описват от, Ейми Уайнхаус е имала бурна любовна връзка с Блейк Фийлдър-Сивил . Двамата стартират да се срещат през 2005 година, когато стартира и метаморфозата на Уайнхаус - от относително стандартния външен тип до известните ѝ татуировки, крилата очна линия и прическа вид „ пчелен кошер “. Фийлдър-Чивил изцяло признава, че той е бил този, който е срещнал певицата с „ хероина, крек кокаина и самонараняването “ , и макар че е споделил, че се усеща „ повече от отговорен “, това не е направило връзката на двойката по-малко сложна.
 image2_16x9.png ГОДИШНИЯТ ХОРОСКОП за 2022-ра на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Те се разделят, събират се и още веднъж се разделят. Женят се и се развеждат. Поне един път са се скарали толкоз мощно, че съгласно сведения са били „ покрити с кръв и синини “. А и по времето, когато Уайнхаус прави своя пробив и се издига до върховете на попмузиката, Фийлдър-Сивил е в пандиза за нахлуване. Когато тя умира през 2011 година, той още веднъж е в пандиза, този път за опит за обир и владеене на подправен револвер.

И въпреки всичко, макар предизвестията, разпръснати в цялата им връзка, Уайнхаус наподобява постоянно е считала Фийлдър-Сивил за нещо като муза . Дори по време на най-тежките му проблеми тя на няколко пъти показва обществена поддръжка за него и се прочу с татуировка с надпис „ Блейк “ покрай сърцето си.

Сблъсъци със закона

 ейми уайнхаус Getty

Ейми Уайнхаус нееднократно е имала податливост към непочтено държание, тъй че не е шокиращо, че през годините е имала няколко конфликта с полицията. Голяма част от това нежелано внимание от страна на чиновниците наподобява съответствува с бурните години след дебюта на Back to Black, която я изстрелва към суперзвездата към върховете на класациите, и трагично, всичко това наподобява е по отношение на проблемите ѝ със злоупотребата с опиати. The Guardian оповестява, че през 2007 година Уайнхаус е била задържана в Норвегия и е прекарала нощта в ареста за владеене на канабис. Си Ен Ен отбелязва, че това не е единственият ѝ арест през тази година, защото тя е била арестувана за малко и поради „ случай, обвързван със брачна половинка ѝ “ Блейк Фийлдър-Чивил.

Според Los Angeles Times проблемите на Уайнхаус със закона не престават и през 2008 година, когато тя е задържана за хипотетично нахлуване над човек пред бар в Лондон. Както описват от The Guardian, през същата година против нея е имало още едно обвиняване в нахлуване, както и случай, при който е била задържана за „ хипотетични закононарушения, свързани с опиати “.

Очаквайте II част, в кото ще засегнем останалите основни интервали в живота на Ейми Уайнхаус
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР