Ако някога сме искали редник Киро или редник Раян да

...
Ако някога сме искали редник Киро или редник Раян да
Коментари Харесай

Борисов: Ако сме искали да пазим редник Киро, нямаше да водим дела

Ако в миналото сме желали редови войник Киро или редови войник Раян да пазим, нямало е да заведем дело против KGM Maritime Shiping AD. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание през днешния ден.

Поводът за изказването е противоречивият законопроект за приватизация и следприватизационен надзор, върху който през вчерашния ден президентът наложи несъгласие. От ПГ на ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат ветото. Заради измененията ГЕРБ бе упрекната в лобизъм.

Думите на Борисов идват и като отговор на изказването през днешния ден на вицепремиера Валери Симеонов, който разгласи, че измененията в Закона за приватизация и следприватизационен надзор са лобистки и обслужват ползите на предприемача Кирил Домусчиев.

Симеонов съпостави приемането на поправките с кино лентата "Спасяването на редови войник Райън”, като го назова „ Спасяването на редови войник Киро”.

"Искам да напомня, че на 6 юли 2017 година това държавно управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на стопанската система за 2017 година в размер на 2,4 млн. лева за възнаграждение на дължимата държавна такса за предявяване на иск за анулация пред Върховния касационен съд на съображение член 47 от Закона за интернационалните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 година на Арбитражния съд на БТПП към Kей Джи Меритайм Шипинг АД (KGM Maritime Shiping AD). Ако в миналото сме желали редови войник Киро или редови войник Раян, или който и да е да пазим, нямало е да заведем тези дела”, съобщи министър председателят.

Премиерът напомни остарелия случай за отпуснати през 2017 година спомагателни разноски по бюджета на Министерството на стопанската система в размер на 2,4 млн. лв. за възнаграждение на държавна такса за предявяване на иск за анулация пред Върховния касационен съд на арбитражно решение против БМФ.

Случаят от 2017 година провокира спор в обединението, откакто тогава Арбитражният съд при Българската търговско-промишлена палата излезе с решение, с което разреши договорът за приватизация на БМФ да бъде изменен. По този метод бе основана заплаха приватизационните контракти да могат да бъдат променяни когато и да е, макар че е неразрешено по закон.

Скандал във властта, НФСБ упрекна ГЕРБ в стопански лобизъм

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР