Ако някъде във Варна има презастрояване, то е благодарение на

...
Ако някъде във Варна има презастрояване, то е благодарение на
Коментари Харесай

Балачев: Презастрояването на Варна се дължи на изобретателността на архитектите

Ако някъде във Варна има презастрояване, то е с помощта на изобретателността на архитектите и притежателите, които желаят да имат на земята си оптимално огромна повърхност. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев.

„ Архитектите, които възнамеряват постройките, вършат всевъзможното да застроят всеки сантиметър. Създават такива планове, които официално дават отговор на Общия организационен проект, само че в действителност вършат едно голямо презастрояване ”, разяснява Балачев.

Депутатът, който има богат опит и като общински консултант, разкри, че от 2012 година насам няма направено нито едно предложение за изменение на Общ устройствен план на Варна, което да бъде предмет за разглеждане.

„ Тези, които настояват, че не е бил изменян проектът, да кажат за какво, в случай че са смятали, че нещо някъде не е било наред, не са създали съответното. Включително Съюза на архитектите, която и да е друга съсловна организация или политическа партия ”,

Преместваемите обекти пред комплекс “Хоризонт ” в Морската градина са сложени в нарушаване на закона, а издадената от основния проектант заповед за тях е оскъдна, твърди Бранимир Балачев. Според него Виктор Бузев може да е бил измамен за издаването на разрешението.

За използването на терена, където са ситуирани 10-те беседки, не са заплащат налози и такси, се твърди в сигнала на Балачев, подаден преди година и половина. По него в началото е извършена инспекция, а сега тече досъдебно произвеждане. За на следващия ден във Варненския административен съд е планувано съвещание по делото, заведено от страната против издадените позволения за слагане на въпросните преместваеми обекти.

„ За страдание доста рано започнахме предизборната акция. Очаквам дори и по-солени и пикантни неща да чуя ”, съобщи Балачев във връзка поисканата от няколко политически обединения оставка на кмета. Народният представител прикани претендентите за кметската конкуренция наесен да проведат борба на положителните хрумвания, а не „ вадене на мръсните чорапи ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР