Ако нищо не се промени, ние ще имаме бюджетен дефицит

...
Ако нищо не се промени, ние ще имаме бюджетен дефицит
Коментари Харесай

АИКБ вещае вдигане на данъци

Ако нищо не се промени, ние ще имаме бюджетен недостиг от порядъка на 6-7 на 100, разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в ефира на Българска национална телевизия във връзка идното приемане на бюджета за тази година. Ако нищо друго не променим, ще имаме такива дефицити и през идващите 5-6 години, уточни той.

" Ако задачата ни е 3 на 100 недостиг, това прави жестоко при 200 милиарда БВП (БВП) 6 милиарда недостиг, а той е 12 милиарда За да реализираме 3 на 100 недостиг, би трябвало да имаме двойно по-голям Брутният вътрешен продукт, това няма по какъв начин да стане в околните 3-4-5-6 години, т.е. би трябвало да се промени разходната част наложително, защото партиите са заявили, че не желаят да подвигат налозите ", уточни той. " Мен ме е боязън, че няма да минем без повдигане на налози ", добави Велев. 

Според него събиране на свръхпечалба не е решение, тъй като такава може и да няма, а и това е еднократен налог. 

Велев разяснява, че има голословно огромни разноски, които би трябвало да бъдат понижени, и даде образец с разноските за прехрана на администрацията. Имаме прекомерно огромен растеж в обществените разноски, уточни още той.  

Председателят на АИКБ означи, че бюджетът е средството за реализиране на цели и е значимо какви са те. " Според нас националните цели следва да бъдат участие в Шенген до края на годината, в еврозаната от януари 2025 година и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз през 2026 година. Бюджетът, който следва да бъде направен, прегледан и утвърден от Народното събрание, би следвало да е зависещ на тези цели ”, съобщи той. 

Ситуацията желае образуване на държавно управление и то на доста по-широка основа, в сравнение с сега се готви, разяснява Васил Велев. На въпрос каква е по-щадящата алтернатива - избирателен бюджет или да продължим със остарелия за 2022 година, той уточни, че по-щадящата от двете е да продължим с 1/12 от разноските, до момента в който се образува ръководство на необятна парламентарна основа, което да предложи бюджет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР