Ако никога преди не сте боядисвали или използвали химически продукти

...
Ако никога преди не сте боядисвали или използвали химически продукти
Коментари Харесай

5 начина, чрез които да поддържате къдравата си коса

Ако в никакъв случай преди не сте боядисвали или употребявали химически артикули върху естествено къдравата си коса, продължете да четете. Ето 5 съвета, които ще ви оказват помощ да постигнете смяната, която желаете, без да увреждате косата си.

1. Мийте я деликатно

Само тъй като косата наподобява гъста, не значи, че е задоволително мощна, с цел да издържи тежка операция. Всъщност, тя е много деликатна и би трябвало да се внимава, когато я излагате на гореща вода, шампоан и така нататък

2. Обмислете да разредите потреблението на шампоан

Наричано също по този начин " измиване единствено с еликсир ", това значи безусловно да избягвате шампоана и да употребявате единствено еликсир. Това е известна техника, само че не постоянно е добре за косата. Използването единствено на еликсир при измиване е като да изперете облеклата си единствено с омекотител. След това чувството няма да е същото.

3. Разберете разликата сред мазна и хидратирана коса

А точно, че те не са едно и също нещо и не би трябвало да се третират като такива. Често къдравата коса може да се дефинира като хидратирана, само че в това време тя може да стане доста мазна и тежка. Правенето на разлика сред двете и вярното им отнасяне е това, което ще помогне на девойките с къдрави коси да поддържат къдриците си.

4. Избягвайте алкохола

Стилизирането на косата с артикули, съдържащи алкохол, всмуква влагата и прави къдриците сухи на досег. Специалистите предлагат да ги замените с водоразтворими гелове, които не са лепкави, с цел да обезпечат плътна коса, надзор и нечупливи къдрици.

5. Издухвайте с дифузер

Ако нямате време да оставите косата си да изсъхне сама, използвайте дифузер на ниска температура. Стандартната дюза за разпространяване концентрира горещия въздух върху една дребна секция в даден миг, до момента в който дифузерът суши отмерено, с цел да се получи цялостен и постоянен тип. След като нанесете топлинно предпазен артикул, започнете да сушите в корените и средата като завършите с краищата.

Източник: iwoman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР