Ако ние сме българи, вие сте гърци, След отричането от

...
Ако ние сме българи, вие сте гърци, След отричането от
Коментари Харесай

Македонски медии: Ако ние сме българи, вие сте гърци

”Ако ние сме българи, вие сте гърци ”, ”След отричането от България - Русия честити Денят на македонския език ”. Това са единствено някои новинарски заглавия, които се изсипват по адрес на България в Скопие през последните няколко месеца.
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че в случай че цената да влязат в Европейски Съюз е да кажат, че не са македонци, не им би трябвало да влизат в съюза.

Българската позиция е, че двете страни би трябвало да разрешат историческите разногласия на база достоверни документи, както е записано в Договора за добросъседство от 2017-а.

,,Никой не отхвърля актуалните действителности за историята и езика. Но те са основани на българските приказва, що се отнася до езика, и на българската история до 1944 г.``, разяснява за Българска национална телевизия евродепутът от ЕНП Андрей Ковачев.

Опитите за признание на компромисна формула от страна на Скопие са посрещани на нож. Първият външен министър на югозападната ни съседка проф. Денко Малески, съгласно който е време Северна Македония да признае, че българи и македонци са били един народ, беше съвсем обществено линчуван.

Същевременно над 76% от жителите в Северна Македония поддържат пътя й към Европейски Съюз, който обаче минава през единодушието и на България.

Другата седмица се чака да стане ясно по кое време ще се проведат изборите в Северна Македония. Но българските управляващи подсетиха на сътрудниците си в Скопие, че изборите минават, само че съседите остават.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР