Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст,

...
Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Разпънете ни на кръст, ако се коалираме с ГЕРБ

" Ако ние се коалираме с ГЕРБ, разпънете ни на кръст ", безапелационен бе зам.-председателят на партия " ИТН " Тошко Йорданов в предаването " По острието с Калоян Константинов ".

Дясната ръка на Слави съобщи, че коалиция с партии от статуквото няма да има. Като такива той дефинира ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, НФСБ, ВОЛЯ, Вътрешна македонска революционна организация, както и новосъздадената " Републиканци за България ", защото " Цветан Цветанов е ГЕРБ ". В изявлението той остави отворена врата само към " Демократична България ", с които имали " общо поле за диалог ".

" Не можеш да бъдеш коалиция с някого, който смяташ за нездравословен за страната. Не можеш да правиш коалиция с мафията... Всички са се вторачили в Слави. Едните, тъй като ги е боязън, че ще ги измете, като пристигна. Другите, тъй като се считат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от Българска социалистическа партия и дружно с Движение за права и свободи. " Демократична България " е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го създадем това - разпънете ни на кръст ", съобщи Тошко Йорданов.

Сценаристът счита, че ръководещите няма да подадат оставка, макар митингите. " Ако бяхме в естествена народна власт, нямаше по какъв начин при такива митинги и излезли пачки, кюлчета и диалози да не се подаде оставка от морални подбуди. Преди време президентът на Германия, в случай че не се неистина, напусна, тъй като беше получил преференциален заем, с цел да си купи парцел. Тук нещата са доста по-лоши ", добави Тошко Йорданов.

Йорданов разяснява и абсурда " 50:50 " сред Бойко Борисов и Слави, който постави завършек на връзките им. Припомняме, че през 2010 година министър председателят разгласи обществено, че Трифонов е изискал 50% от ГЕРБ, както и въздействие да назначава министри. " Антагонизмът стартира преди този момент. Борисов тогава сподели, че всичко е станало, тъй като Слави е желал да строи в градинка до Японския хотел. И го разправяше година и половина, до момента в който Слави не заплаши от ефира на БТВ, че в случай че още един път го каже това, ще го съди, с цел да се потвърди има ли градинка или не. Тогава настъпи разделянето и се стигна до лъжата на Борисов при Сашо Диков. След това не е приказвал за градинки, тъй като елементарно може да се потвърди. Но за проценти и стремежи може да разправя всичко, няма по какъв начин да се потвърди. Борисов излъга и за градинката, и за 50 на 50, което звучи малоумно ", добави дясната ръка на Трифонов в малкия екран и партията му.

Йорданов отхвърли слуховете, че " ИТН " и телевизия " 7/8 " се финансират от олигарси. Той твърди, че парите за медиата в началото са пристигнали от Слави Трифонов, който " продаде каквото можа ", от реклами, а към този момент и от абонамент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР