Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и

...
Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и
Коментари Харесай

Михаил Екимджиев: Институциите дължат много отговори

Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и каузи, ние ставаме част от него. То убива. Също, както в Русия убиха Навални, в България към този момент се знае, че хора могат да бъдат разстрелвани показно, а прокуратурата да показва принуда за тяхното следствие. Това сподели Михаил Екимджиев - юрист, създател на Асоциацията за европейска интеграция и отбрана на човешките права и юрист по делото в Страсбург, което арбитър Владислава Цариградска, заплашвана от Мартин Божанов - Нотариуса, води против страната поради съмнения за нелегално подслушване.

„ Нямаме право да мълчим, в случай че желаеме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията ", добави той.

По думите му наподобява, че откакто Мартин Божанов-Нотариуса е оневинен за първи път от арбитър Георги Ушев за кражба на дело от деловодството на нотариус Слави Крашевски става незабележим за закона и институциите. „ Виждат го единствено жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него ", сподели Екимджиев.

По думите му към момента има оглушително мълчания от Министерство на вътрешните работи за какво той е бил охраняван от полицейски коли. „ Това се потвърди изрично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за защитата на ресторанта „ Осемте джуджета ", сподели той.

Институциите дължат доста отговори, акцентира Екимджиев.

„ Как може Мартин Божанов да се окаже незабележим за българското правораздаване и да бъде над закона - просто задоволително е за него да бъде направено едно досие, подправено, фиктивно досие, че той е помощник или сътрудник под прикритие на някоя от службите и като подобен той би трябвало да има оправдание и да прави закононарушения, тъй като единствено по този начин би могъл да оцелее в незаконните среди. Само че упованието в естествените случаи е тези хора да работят в публичен интерес, за откриване и наказване на закононарушения. В побългарения им вид тези фантоми заживяват личен живот дружно с техните вербовчици. Те разчистват благодарение на страната конкуренцията в ъндърграунда, откриват монопол над имотните измами и корумпирането на магистрати и вместо да работят за разкриването на закононарушенията, просто разделят плячката с тези, които са ги вербували. Затова те остават над закона ", изясни юристът.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР