Ако нещо ще се случва от военна гледна точка в

...
Ако нещо ще се случва от военна гледна точка в
Коментари Харесай

Тагарев: Ако ще има война в Украйна, това ще се случи в близките дни

Ако нещо ще се случва от военна позиция в Украйна, това ще бъде в околните дни. Има един прозорец от две-три седмици, през който Русия може да предприеме по-мащабни дейности, след което климатът и терена се трансформират и няма да го разрешат.

Това предвижда пред " Тази заран " по Би Ти Ви някогашният боен министър проф. Тодор Тагарев.

" Апетитът на Путин не може да бъде заситен. Той може единствено да бъде спрян. Той не може да излезе от тези така наречен републики без да води бойни дейности. Няма гаранция, че някъде би спрял ", разгласи експертът.

Според него в близко бъдеще Кремъл може да се насочи към страните от Прибалтика, Румъния и България.

" Путин е самовластник - каквото каже, това се случва. Подписват му празен чек и му дават право да прави каквото си пожелае. Той може да бъде спрян единствено с обединен отговор на демократичния свят ".

Тагарев посочи, че с ескалацията на напрежението опциите за маневриране на Путин са мощно лимитирани.

" Той може да приготви съветската икономоика да работи в условия на наказания. Санкциите ще бъдат разширявани и по-фокусирани ".

Бившият министър уточни, че глобените от Байдън две съветски банки може и да наподобяват като дребна стъпка, само че акцентира, че в най-скоро време в санкционния лист на Съединени американски щати могат да попаднат " съвсем всички съветски банки ".

Тагарев означи, че не трябва да се акцентират качествата на украинските войски.

" Атакуващата страна постоянно има преимущество, само че е ясно, че украинската войска не е това,което преставляваше през 2014 година Тя е доста по-подготвена, по-добре въоръжена и доста по-наясно какво би трябвало да прави ".

Тагарев изрази страдание поради неналичието на обща декларация в България срещу съветската експанзия.

" Проблем има и при част от ръководещите. Очевидно е, че Русия има политическо и медийно въздействие, което затруднява намирането на обединен отговор ", съобщи той. " Ние водим политика: " Хем сме в НАТО, хем не сме ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР