Ако нещата вървят добре до 20 декември ще е ясно,

...
Ако нещата вървят добре до 20 декември ще е ясно,
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Резултатите от седмицата са благоприятни, в София намалението на случаите е с 20-25%

" Ако нещата вървят добре до 20 декември ще е ясно, дали ще могат да се събират до 2-3 фамилии за празниците. Редно е да имаме едно на разум и да пазим възрастните - епидемията си е зараза ". Това съобщи шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.
" Резултатите от тази седмица са много удобни. В София имаме понижаване на към 20-25% на случаите. Това е с помощта на ограниченията и на разбирането от страна на хората. За 14-дневния интервал имаме едно слаби понижаване на болестта ", заяви проф. Кантарджиев. По думите му 10 души сега заразяват 7 до 9 души.
 Аз ще се имунизирам и очаквам с неспокойствие Аз ще се имунизирам и очаквам с неспокойствие
" И в този момент някой в случай че се изцепи – ами аз няма да се имунизирам, и 20 000, които го гледат, ще си кажат, ами щом той няма да се ваксин...
Според специалиста обществото се приготвя да бъде антиваксинално настроено. " Един човек, който не е доктор, приказва за странични резултати от имунизацията. Ако не си доктор по какъв начин ще приказваш за ваксини?! Той твърди, че имунизациите не са били тествани върху възрастни ", съобщи още проф. Кантарджиев, като се допуска, че засяга, който изрече сходна теза. 
" Европейският съюз хвърля голям запас, страната хвърля голям запас, не виждате ли министърът какъв брой пъти излиза, какви комисии се направиха, проект се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който би трябвало да обезпечи плановата имунизация. Изведнъж излиза някой и споделя: Да, но тия ваксини са изследвани на младежи, а не на възрастни, които би трябвало да се имунизират. Явно сътрудника не е чел ", добави той.
Проф. Кантарджиев сподели, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени съветската ваксина като доста добра, защото Русия има обичаи в региона на имунизирането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР