Ако непрекъснато се борим с последиците, никога няма да решим

...
Ако непрекъснато се борим с последиците, никога няма да решим
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Закриването на специализираните прокуратура и съд беше политическа екзекуция!

" Ако непрестанно се борим с последствията, в никакъв случай няма да решим главните проблеми. А главните проблеми са взаимоотношението сред институциите, което съвсем изчезна, и в този момент се опитваме да възстановим, законодателството и дълбокото недоумение по какъв начин действа правоохранителната система, на правилата на правовата страна, на върховенството на закона ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг с публицисти след присъединяване си в българо-баварския семинар за прокурори, съдии и проверяващи чиновници от ДАНС и Министерство на вътрешните работи на тематика " Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари ", проведен от Фондация " Ханс Зайдел ".
 
Иван Гешев изясни, че има систематични проблеми, които би трябвало да бъдат решени, които не се вземат решение с десетилетия. " Резултатът е, че евентуално сме водещи в цяла Европа по произшествия със смъртни случаи. Това е безсрамие! ", означи основният прокурор. " Никой не е застрахован, че един дрогиран водач няма да отнесе нас или наш непосредствен. Това с опиатите е пандемия! Никой не е в сигурност! "
 
" Със закриването на Специализираната прокуратура се закри нещо работещо и се връщаме към нещо неработещо. В края на юли 70-80% от СРС-ата, които се експлоатираха, за тежки случаи, бяха прекъснати, тъй като щяха да са противозаконни след закриването на Специализирания съд. Това бяха интернационалните следствия. Закриването им беше политическа екзекуция! ", безапелационен бе основният прокурор. " Да, би трябвало правосъдна промяна, само че не такава. Тя би трябвало да взема решение действителните проблеми ", добави той.
 
В отговор на журналистически въпрос усеща ли се пленник за сформиране на държавно управление, Иван Гешев отговори, че не има вяра това да е по този начин, тъй като няма учредения за неговото премахване. " Това се видя в процедурата във Висшия правосъден съвет ", означи той. Единствената процедура, която би могла да се реализира, не е в сходство със закона, а тази, която е в сходство със закона, е Велико национално заседание и промени в Конституцията, означи основният прокурор.
 
Иван Гешев уточни, че хора, които приказват за правосъдна промяна, за господство на закона, за права на индивида, очевидно нарушават същите тези правила: " Принципът за разделяне на управляващите надали може да се съвмести с това, че тъй като персонално не харесваш някого или по други аргументи, искаш да отстраниш ръководителя на Върховен касационен съд, Върховен административен съд или основния прокурор. Тъжно е, тъй като демонстрира липса на държавност. Това значи, че ползите на българските жители са разменна монета, търговия, пазарене, за решение на персонални, политически, конюнктурни или други ползи ", заключи основният прокурор.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР