Ако не влезем в Шенген и еврозоната, ще бъдем изтласкани

...
Ако не влезем в Шенген и еврозоната, ще бъдем изтласкани
Коментари Харесай

Станишев: Ако България не влезе в Шенген и еврозоната, ще бъде изтласкана в периферията

Ако не влезем в Шенген и еврозоната, ще бъдем изтласкани в периферията, предвижда в ефира на БТВ Сергей Станишев. Бившият началник на ПЕС и експремиер счита, че България се трансформира в пленник на вътрешнополитически битки в някои страни.
Прочетете още
" Моята рекомендация е сега да се насочи вниманието в Нидерландия, Швеция и Австрия. Трябва да се работи неотложно. Трябва да сме дейни и поредни ", сподели Станишев.

Според него участието в Шенген ще е край на евроинтеграцията, а в случай че това не се случи, е допустимо страната ни да бъде изтласкана в периферията.

Политическата рецесия и задаващите се пети парламентарни избори в къс интервал ни трансформира в " болния човек на Европа ".

" Няма съвършена методика на гласуването, само че най-важното е системността ", сподели Сjанишев във връзка на свадите към измененията в изборното законодателство. " Ако има подозрение, дано се постави повече надзор. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласоподаване ", добави той.

Станишев остава зает с Българска социалистическа партия.

" Нещата в левицата би трябвало да се решат поетапно. Първото предизвикателство е пред БСПслед поредицата неприятни резултати. Обяснението с машинното гласоподаване е извънредно незадоволително. В момента имам терзание, че смесването на тематиките за левицата и Българска социалистическа партия може да се употребява от актуалното управление ", разяснява Станишев и сподели, че най-важният въпрос е какво Българска социалистическа партия може да предложи на хората. " Всичко останало е второстепенен въпрос. Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите ", добави той.

Станишев разяснява и Резолюцията на Европейския парламент, с която Русия е оповестена за " страна спонсор на тероризма ", като уточни, че тя отдалечава мирното решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР