Ако не успеем (да съставим редовно правителство) и отидем на

...
Ако не успеем (да съставим редовно правителство) и отидем на
Коментари Харесай

Николай Денков: Участвах в правителството на ГЕРБ като експерт

" Ако не успеем (да съставим постоянно правителство) и отидем на избори, моят апел към хората е - идете и гласувайте идващия път, с цел да не предлагаме кабинет на малцинството, а да има кабинет на болшинството. Всеки желае да ръководи с болшинство. В момента нямаме тази алтернатива ". Това сподели в изявление по bTV номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков.

На въпроса дали се усеща като " кукла на конци ", както го дефинираха от ГЕРБ, той отговори: " Самата концепция за кукла на конци значи да има кукловод, който нормално стои зад заслон. В политиката стана съвременно да споделяме, че този кукловод е в сараите, на диванчето, в къща край София. Ние бяхме на една маса - всички хора, от които се чака да вземат значимите решения, и от " Продължаваме промяната " и от " Демократична България ". Ако се включат и сътрудници от другите партии, хората бяха там пред всички обществено. Самата концепция за кукла на конци не допуска подобен формат ".

Относно напомнянето, че е взел участие и в държавно управление на ГЕРБ като зам.-министър на защитата (във втория кабинет на Бойко Борисов) Денков разгласи, че е бил на този пост в ролята на специалист в работата по научни стратегии. Бил е поканен първо от президента Росен Плевнелиев в длъжностен кабинет и по-късно е останал в постоянния, с цел да довърши работата си по контрактувана стратегия за просвета.

" По това време аз нямах никакви партийни задължения. Никога не съм взел участие в мероприятия на партия ГЕРБ да вземем за пример, постоянно съм бил външен човек за тях. Моя партиен ангажимент се появи с " Продължаваме промяната ", посочи претендентът за министър председател на Политическа партия.

Отношенията си с президента Румен Радев той дефинира като " градивни, колегиални и институционални ", а думите на Радев към Политическа партия за " шмекерия " дефинира като прочувствено изявление.

Според Денков в договарянията за постоянен кабинет с втория мандат има късмет " Продължаваме промяната " да се разбере с Българска социалистическа партия за хартиената бюлетина. " Проблемът не е в нея, в хартиената бюлетина. Проблемите са два и те са много тежки. Първият е, че в хода на разискванията бяха отстранени машините като машинно гласоподаване и то с причини, които са безусловно подправени. И вторият е, че методът по който беше направено това, сътвори голямо съмнение въобще към изборния развой. Това е огромен проблем, тъй като ние би трябвало да върнем доверието към изборния развой. Затова и през вчерашния ден споделих, че е доста значимо да се върнем още веднъж на този въпрос. Може би би трябвало да останат хартиените бюлетини, тъй като считат, че са толкоз значими за тях. Ние би трябвало да намерим метод да върнем доверието в процеса, в това число и в машините. Мисля, че може да бъде открито решение, което удовлетворява техния анонс ", посочи Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР