Ако не успеем да съставим кабинет в този парламент с

...
Ако не успеем да съставим кабинет в този парламент с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Хвърляме България в бобслей от кризи

Ако не успеем да съставим кабинет в този парламент с първия мандат, отиваме към избори. Следващият парламент ще бъде още по-труден за сформиране на държавно управление. Това сподели в ефира на bTV съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.
По думите му рационалният вид е да се търси решение с първия мандат. „ Фокусът ни е там. Третият мандат е спешен. Не би трябвало да пускаме страната в този бобслей на рецесии “, прикани той.

Иванов очерта тъмен сюжет за страната. „ Хвърляме страната в още по-голяма парализация. С едни последващи избори хвърляме България в един още по-голям неуспех и още едни избори през пролетта. Това ли ни оферират от обединението „ Ориент-експрес “, попита Иванов и добави: „ Те не схванаха, че българската междинна класа няма да одобри такава непоследователност “.

„ Сега ги е боязън да застанат един до различен поради взаимната си токсичност. Дори не могат да придложат и ръководител на Народното събрание. Тези хора не са част от решението на казуса на България “, отсече съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България. „ ИТН “ се трансформира в деструктивна мощ в българския политически живот “, разяснява още той.

„ Все повече трансформираме изборите в ден на откритите порти за българската политика, влизат от ден на ден инцидентни хора. Вместо да се гради разговор, се разрушават институции, основава се все по-голяма поляризация “, сподели още Христо Иванов.

„ По тематиката за „ Република Северна Македония “ се говореха безусловно незаконни неистини “, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР