Ако не сте си платили задължение, дори и то да

...
Ако не сте си платили задължение, дори и то да
Коментари Харесай

Скоро: Не плащаш глоба от КАТ или данък, няма да си продаваш имота и колата

Ако не сте си платили обвързване, даже и то да е санкция от КАТ, няма да можете да продадете колата си, жилището си, къщата си и какъвто и да е парцел. Тази концепция за смяна на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) към този момент оповестена на публично разискване от финансовото министерство.

Причината за готвената смяна – да се събират повече налози. За задачата нотариусите ще получат онлайн достъп до регистрите на Национална агенция за приходите, с цел да ревизират имат ли продавачите " подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности ". Ако се открият такива, нотариусите ще изповядват договорката едвам след тяхното възнаграждение. Може при сключването на контракта или в нотариалия акт да се впише категорично, че продавачът има да заплати обвързване и какво е то, написа в. " Сега ".
Предвижда се още една смяна, която ще затегне примката за длъжниците - нотариусите да ревизират и да стопират покупко-продажби за всевъзможни просрочени отговорности, открити от Национална агенция за приходите, а освен за налози, мита и осигурителни вноски, както е в сегашните разпореждания. Това значи, че ще се ревизира още за неплатени в период общински налози и такси, санкции, в това число наложени от КАТ, имуществени наказания, конфискации, недължимо платените, надплатени или непозволено получени или усвоени средства по стратегии и фондове на Европейския съюз, лихвите върху такива вземания и някои други вземания, оповестени за обществени. Нотариусите ще имат достъп до всички сходни отговорности на клиентите си.

Нотариус, който сформира акт при неспазване на наредбите,  дава отговор солидарно за възнаграждение на отговорностите, дължими от прехвърлителя или от учредителя, написа в плана за изменение на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

В момента при продажба на парцели и моторни транспортни средства продавачът заявява документално, че няма отговорности към хазната - налози, мита и осигурителни вноски. Има, несъмнено, и алтернатива купувачът да заплати отговорностите на продавача, само че да ги приспадне от цената. Идеята да се постави такава спирачка на сделките на движимо и недвижимо имущество е поради открити доста случаи, при които продавач не показва отговорностите си при изповядване на договорката за да получи цялостната сума. Проверка на инцидентен принцип от НАП-София е посочила, че единствено за два месеца - февруари и март на 2017 година - вследствие на тези нарушавания вредата за държавния бюджет била за 6,4 млн. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР