Ако не спазвате някои местните привички и обичаи в Дубай

...
Ако не спазвате някои местните привички и обичаи в Дубай
Коментари Харесай

Пет неща, които не трябва да правите в Дубай

Ако не спазвате някои локалните навици и традиции в Дубай - от това да сте облечени уместно - до ръкуването с лявата ръка, може да обидите вашите домакини. И даже да попаднете в ареста.

Вижте какво не би трябвало да вършиме в Дубай:

Да използваш лявата си ръка

В Дубай се счита за доста оскърбително да използваш лявата си ръка. Според локалните хора лявата си ръка се употребява, с цел да се бършеш при потребност. Така че, в случай че ги пипате с нея при привет, за тях е сериозна засегнатост. Смята се за доста жестоко също да ядете храна, да отваряте порти с лявата си ръка.

Така че в случай че сте левичар е по-добре да избягвате Дубай или ще се сблъскате с неодобрителните погледи на локалното население.

Това може да се види единствено в Дубай (ВИДЕО/СНИМКИ)

Правила за облеклото

В Дубай има строги правила за облеклото и изключително за облеклото на дамите. От тях се чака да обличат облекла, които да покриват раменете и коленете им. Мини полите и потниците с тънки презрамки са строго неразрешени и могат да ви вкарат даже в ареста. Много туристи срещат проблеми с управляващите в Дубай, защото носят облекла, които са допустими в личните им страни, само че не и в Дубай.
 Дубай Thinkstock/Getty Images
Целувки

В Дубай целуването на обществени места е изцяло неразрешено. Ако ви заловен да се целувате на улицата или на плажа, могат да ви арестуват и да ви върнат в личната ви страна. Прегръщането също не се възприема добре от локалните поданици, само че не е нелегално.

Дубайският принц от приказките

Пиене на алкохол

Пиенето на алкохол на публични места в Дубай е строго неразрешено. Има единствено лицензирани места, на които можете да пиете, само че за тя би трябвало да си извадите особено позволение. Законната възраст за приложимост на алкохол е 21 години.

Дубай се въодушеви от приказката, ще строи провесен Град на Аладин

Нудизъм

Едно от най-обидните неща за локалните хора, е нудизма. В Дубай няма нудистки плажове, а от плажуващите дами се чака да носят цялостен бански, а не от две елементи. Дори на мъжете се предлага да бъдат с тениска на плажа, макар невероятните жеги в Дубай.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР