„Ако не се ваксинираме, рискът е голям. Преди да се

...
„Ако не се ваксинираме, рискът е голям. Преди да се
Коментари Харесай

Проф. Красимир Гигов: Хората да се консултират с личните си лекари, преди да се ваксинират

„ Ако не се имунизираме, рискът е огромен. Преди да се направи имунизация, добре е хората да се съветват с персоналните си лекари. Температура, общо неразположение, зачервяване на мястото на убождане са допустими странични реакции на имунизациите “. Това сподели пред проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния имунизационен щаб. Той разясни, че имунизацията с „ Пфайзер “ и с „ Модерна “ продължава, до дни се чака да се възобнови тази с „ АстраЗенека “.

Той добави, че следва имунизирането на хората, които влизат в пета фаза, и посочи, че разпределянето на имунизациите се дефинира от гъстотата на популацията и от заболеваемостта. „ Избор на ваксина сега е сложен поради понижените количества. Много постоянно компанията производител трансформира проектите ни. Ако изоставаме, след това би трябвало да наваксваме “.

Проф. Гигов добави, че следва нормализиране на метода на приемане на ваксини от страна на персоналните лекари: „ Очаква се през идващия месец да се реши въпросът с приемането у нас на четвъртата утвърдена от Европейски Съюз ваксина “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР