Ако не се увеличи Гражданска отговорност“, неминуемо ще се стигне

...
Ако не се увеличи Гражданска отговорност“, неминуемо ще се стигне
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ще има фалити, ако Гражданска...

" Ако не се усили „ Гражданска отговорност “, неизбежно ще се стигне до банкрути на застрахователи ". Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова по време на съвещание на две парламентарни комисии - по бюджет и финанси и по правни въпроси.

„ През последните дни доста се изписа и изговори във връзка с измененията и повишаването на „ Гражданска отговорност “. Предложенията не са написани от мен, а от работна група ", съобщи Менда Стоянова и добави, че в България наградата по " Гражданска отговорност " е една от най-евтините в Европейски Съюз - у нас тя е 200 лева, а приблизително в Европа - 227 евро. У нас броят на жертвите от ПТП също е съвсем два пъти по-голям спрямо Европейския съюз. В общността се изплащат повече застраховки за имуществени вреди, до момента в който у нас - най-вече за неимуществени. По данни на КФН за предходната година са изплатени 118 хиляди лева за неимуществени вреди, цитира Стоянова.

" На този декор през юли се появи тълкувателното решение на Върховен касационен съд, което разшири кръга от роднините, които могат да предявят искания за обезщетение. За интервала от юли досега са заведени над 300 нови каузи за искания по остарели произшествия ", уточни Стоянова. Затова застрахователите ще би трябвало да разполагат с по-сериозен запас, който ще се усилва всяка година. Решението на Върховен касационен съд щяло да засегне над 3 млн. водачи, съобщи Менда Стоянова и уточни, че в случай че не се усили „ Гражданска отговорност “, банкрутите са неизбежни. " Фалитите по веригата ще се отрази и на Гаранционния фонд,който не е ясно дали ще може да поеме тази лавина от искове. По предварителни данни ще са нужни нови 200-300 млн. лв. в бюджета на Фонда “, предизвести тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР