Ако не се стигне до договор за доставката на още

...
Ако не се стигне до договор за доставката на още
Коментари Харесай

Вот по време на ваканция: Ще можем ли да гласуваме там, където почиваме?

Ако не се стигне до контракт за доставката на още 1500 машини за гласоподаване, Централната изборна комисия (ЦИК) ще провежда вота на 11 юли с наличните. Това съобщи представителят на комисията Цветозар Томов. Междувременно през днешния ден продължи тестовото гласоподаване с устройства на три места в столицата.

ЦИК тества скоростта на гласоподаване на разнообразни групи от обществото, с цел да реши по-добре осведомителната си акция за машинния избор. Най-добрият резултат през днешния ден е на мъж дал своя вот за 18 секунди с устройството. По думите на представителя на ЦИК опитът досега демонстрира, че за час могат да гласоподават 50 индивида.

Гласуването по време на почивка - задача допустима или не ?

До седмица ще е ясно по какъв начин почиващите ще могат да упражнят правото си на глас на 11 юли.

Снимка: btvnovinite.bg

При отмора в Гърция или другаде в чужбина всеки може да гласоподава в определена от него секция единствено с дописване в листата. Почиващите у нас обаче ще би трябвало да се записват по сегашен адрес, освен това две седмици преди вота. Това може да стане по електронен път на уеб страницата на Групово дело ГРАО без електронен автограф. ЦИК оферират на районното министерство туристите да показват във формуляра адреса на хотела.

„ Лицата, които са на отмора там, се водят в указател. При единодушие на притежателя на хотела, може да се подаде заявление за сегашен адрес с адреса на хотела “, изясни Росица Матева – зам.-председател и представител на ЦИК.

От хотелиерския отрасъл нямат срещу.

В един от най- огромните изборни региони – Бургас, считат, че притокът на гласуващи туристи ще окаже въздействие на изборните резултати.

Представители на локалната власт оферират промени. „ С нещо в описите да се отбелязва, че тези хора са такива и са от еди-кой си многомандатен изборен регион да вземем за пример в София и техният глас да се зачита за София ", посочи Тихомир Янакиев – кмет на Созопол.

До момента запитванията на летуващи гласоподаватели в ЦИК са десетки. От изборната администрация припомнят, че е невероятно двойно гласоподаване, тъй като деклариралите гласоподаване по сегашен адрес автоматизирано се отписват от този по непрекъснат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР