Ако не се стигне до договор с доставчика “Сиела Норма”,

...
Ако не се стигне до договор с доставчика “Сиела Норма”,
Коментари Харесай

ЦИК: Ако не се стигне до договор със Сиела Норма, правим изборите само с наличните машини

Ако не се стигне до контракт с доставчика “Сиела Норма”, ще създадем избори на 11 юли единствено с наличните машини. Това съобщи в неделя представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов. В петък стана ясно, че компанията, тъй като бюджетът за задачата, избран от ЦИК, е едвам 6.5 млн. лева, а съгласно плановете на сдружението са нужни 15 млн. лева

Недостига втора машина за най-натоварените секции

Ориентировъчният брой на секциите, в които сигурно ще има машинен избор, е към 9 600. Устройствата обаче към този момент не доближават за инсталирането на втора машина в най-натоварените секции , сподели още Цветозар Томов. Фирмата-доставчик “Сиела Норма “ трябваше да обезпечи още 1 500 устройства за предварителния избор, откакто машинното гласоподаване стана наложително в секциите с над 300 гласоподаватели, само че изиска двойно повече пари от в началото оповестения от ЦИК бюджет.

“Има решение на ЦИК, което е оповестено обществено. В него има оптималната цена. Това е мнението, договаряния над оптималната цена не се водят “, сподели още Цветозар Томов.

Той прикани медиите да не се развива апокалиптичен сюжет, при който изборите се провалят поради 1500 машини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР