Ако не се спазват мерките, неправилно носене на маски, до

...
Ако не се спазват мерките, неправилно носене на маски, до
Коментари Харесай

Кантарджиев: 5 минути са достатъчни за британския щам, за да зарази тежко

Ако не се съблюдават ограниченията, погрешно носене на маски, до края на месеца системата още веднъж ще бъде натоварена. Това разяснява в студиото на Би Ти Ви проф. Тодор Кантарджиев.

Март месец ще разберем дали да чакаме пик на болестта по време на изборите, добави той.

Кантарджиев изясни, че английският вариант е по-прилепчив – за 5 минути можем да се заразим. Затова маските на публични места не би трябвало да са с клапан, тъй като той не пази близките. А дистанцията би трябвало да бъде малко по-голяма по време на контакти с хора на публични места.

По думите на Кантарджиев в този момент се прави така наречен секвениране, при което търсим освен английския, а и бразилския и южноафриканския, които може да трансформират хода на лекуването. Предстои да се види кой вариант върви, с цел да не се получи някоя българска разновидност, уточни експертът.

Тодор Кандарджиев изрази и своето мнение по отношение на българската ваксина. По думите му България има обичаи във имунизациите – български учени са основали имунизациите за дифтерия и детски паралич. Но не е чак подобен оптимист, че ще имаме скоро българска ваксина. Той обаче е уверен, че имунизациите ще оказват помощ доста и при тази болест, което е значимо за здравомислещите. И добави и към този момент има хора, които бързат да се имунизират, само че те не са по този начин мощно викащи както тези, които са срещу имунизацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР