Ако не се случи правителството и стигнем до служебен кабинет

...
Ако не се случи правителството и стигнем до служебен кабинет
Коментари Харесай

Дамянова за евентуален служебен кабинет: Очаква ни дълго управление между ГЕРБ и президента

Ако не се случи държавното управление и стигнем до длъжностен кабинет - Росен Желязков ще се пазари с Румен Радев.

Това съобщи Диана Дамянова, ПР специалист в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Нас ни чака дълго ръководство на служебния кабинет, който ще бъде контрактуван сред ГЕРБ и президента. Служебният кабинет ще работи с този парламент, само че не може да бъде свален, разяснява Дамянова.

Служебното държавно управление ще ръководи до изброите. При възможни нови избори ГЕРБ може да имат 10 депутати от горната страна, 5-6 повече за Движение за права и свободи и няколко депутати надолу за ПП-ДБ. Най-тъжният вид е ГЕРБ и ПП-ДБ да нямат 120 депутати общо. Тогава ще би трябвало да създадат коалиция с Движение за права и свободи, предвижда тя.

По думите ѝ ще бъде неточност в случай че министър Тодор Тагарев бъде заменен при ротацията. " Нещата опират до две министерства - на защитата и енергетиката. Ако те извърнат колата, значи, че тези хора са политически безотговорни. Ако Тагарев бъде изхвърлен, Борисов ще влезе в политиката ", добави Дамянова.

Надявам се през днешния ден в 12.00 часа да стане ясно това, което трябваше да стане ясно през вчерашния ден в 12.00 часа, уточни политологът Стойчо Стойчев.

По думите му казусът, който пречи да се подпише съглашението е съставът на Министерски съвет. " Всичко опира до съответни " човечета, които да бъдат поставени в кутийки ", т.е. министерски кресла ", разяснява Стойчев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР