Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде бял кахър,

...
Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде бял кахър,
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Ако не се сформира правителство, Шенген ще бъде „бял кахър”

„ Ако не се образува държавно управление, Шенген ще бъде „ бял дерт ”, съобщи за организация „ Фокус ” проф. Румяна Коларова, ръководител на Българската асоциация за политически науки.

„ Ако нямаме образувано държавно управление в границите на този парламент, загубите за страната ще бъдат извънредно огромни. Шенген ще е най-малката грижа, която могат да имат българските жители и българските политици в обстановка, че не се образува държавно управление. Много по-важни шансове за България, свързани с националната стопанска система, с националната политика, със стратегическата позиция на България в Европа, в района, ще бъдат изгубени, в случай че не се образува сега държавно управление ”, сподели тя.

Според нея от това какъв претендент повдигнат от ГЕРБ за министър-председател зависи дали ще съумеят да сформират държавно управление.

„ В взаимозависимост от това какъв е претендентът, който е номиниран, ще могат да бъдат оценени и възможностите да се образува държавното управление. Ако има един явен, партиен претендент, това значи, че възможностите да се образува държавното управление са минимални. Ако има претендент, който не е толкоз тясно обвързван с партията, не е толкоз мощно партийна кандидатура, това значи, че възможностите се правят оценка от ГЕРБ като по-значими ”, изясни тя.

Според проф. Коларова държавно управление на малцинството няма, съществува кабинет на малцинството. Това значи, че издигнатите министри са от партия или партии, които нямат болшинство в Народното събрание.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР