Ако не се реши въпросът с кризата около Висшия съдебен

...
Ако не се реши въпросът с кризата около Висшия съдебен
Коментари Харесай

Според Крум Зарков кризата във ВСС може да предизвика правителствена криза

" Ако не се реши въпросът с рецесията към Висшия правосъден съвет и с избора на Борислав Сарафов за нов основен прокурор, това  много бързо може да прерастне с държавна рецесия " съобщи някогашният правосъден министър Крум Зарков по Българска национална телевизия.
" Изборът на правоприемник на Гешев всред неговите наследници с присъединяване единствено на прокурорската гилдия бе предупреден скандал. Но няма потребност партиите в Народното събрание, изключително тези в ръководството, да вършат заявления и да подлагат на критика, защото в тях е ключът за решаването на казуса, не в Министерството на правораздаването или в настоящия състав на Висш съдебен съвет ", разяснява членът на последното служебно държавно управление.
Не е доста честно по отношение на личния им правосъден министър Атанас Славов дейностите на ПП/ДБ да го изпратят на борба във Висш съдебен съвет, без да има лостовете да го направи, сподели още Зарков.
" Аз доста съчувствува на доцент Славов и съм сигурен в неговата почтеност, доброжелателност, подготвеност и честност, само че какво може да направи той? Може да нападна избора на Сарафов във съда, което несъмнено ще направи. Ще отнеме няколко месеца и не можем да предвидим какъв ще е резултатът, само че не мисля, че възможностите са огромни. Или пък може да моли пред настоящия Висш съдебен съвет да преразгледат решението си. И какво от това? Решението е ПП/ДБ да влязат при своите съдружни сътрудници и да слагат своите претенции. Съдебната промяна в България би трябвало да стартира с избора на нов Висш съдебен съвет ", добави той.               
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР