Ако не се окоси тук, ще се навъдят комари, ще

...
Ако не се окоси тук, ще се навъдят комари, ще
Коментари Харесай

Варненци: Ще се навъдят комари, ще плъзнат змии, а е за деца

Ако не се окоси тук, ще се навъдят комари, ще плъзнат змии. А тези площадки са за деца. Спешно би трябвало да се вземат ограничения, пишат поданици на морския град в сигнал до Varna24.bg .

Хората изпращат фотография от избуяла трева в пясъчник на площадка на ул. " Капитан Рончевски “ наоколо до Морско учебно заведение. Предполагат, че и в други региони на Варна ситуацията няма да е доста по-различно. Апелират районните кметства да разпоредят на компаниите за косене, да разчистят към и в детските площадки.

По информация на Община Варна 6 компании са ангажирани с пролетното косене на зелените площи. Две от тях работят в най-големия варненския регион " Приморски “, като едната обслужва и регион " Владислав Варненчик “. Две компании правят дейностите по косене в централния регион " Одесос “ и по една компания в регионите " Младост “ и " Аспарухово “.

Тревните площи във всички региони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разграничителните линии на булевардите и централните улици.

Дейностите по косене се разпореждат от районните кметства. Метеорологичната конюнктура може да наложи възможни промени в графика, обясниха от Община Варна. От там разясниха, че в регион " Одесос “ тревни площи за косене са общо 301 дка, в регион " Приморски “ - 1204 дка, в регион " Младост “ - 1339 дка, в регион " Владислав Варненчик “ - 1037 дка, а в регион " Аспарухово " – 472 дка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР