Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да доведе

...
Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да доведе
Коментари Харесай

Експерти препоръчват чайове срещу високо кръвно налягане

Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да докара до животозастрашаващи затруднения. За намаление на риска хората могат да трансформират метода си на живот или хранене. Една от измененията, препоръчвана от интернационалните специалисти, е в менюто да участват избрани чайове, написа в. „ Дейли експрес “.
Чай от хибискус (каркаде)
Редица изследвания демонстрират, че чаят от хибискус има свойството да намалява кръвното налягане. За задачите на едно от тях 65 души с високо кръвно трябвало да пият чай от хибискус или плацебо. След шест седмици при изследваните лица, които консумирали топлата напитка, било регистрирано значително намаляване на систоличното кръвно налягане. Според английски специалисти то е по-голям индикатор от диастоличното кръвно налягане, защото дава по-добра визия за евентуалния риск от инфаркт или инсулт.
Преглед на пет изследвания демонстрира, че чаят от хибискус намалява както систоличното, по този начин и диастоличното кръвно налягане.
Черен чай
Черният чай, който се прави от листа на растението Camellia sinesis, също е считан за средство за намаление на кръвното налягане. Изследване, оповестено в издание на Американската здравна асоциация, е открило спад с два до три пункта в кръвното налягане на участниците, които пиели по три чаши черен чай на ден.
Според някои изследвания този тип напитка усъвършенства функционалностите на ендотелните кафези, които покриват вътрешната повърхнина на кръвоносните съдове. Специалистите припомнят, че нарушената функционалност на въпросните кафези е ранен знак за промени в кръвното налягане.
Чай оолонг (улун)
Чаят оолонг - обичайната китайска напитка, която също се прави от листа на растението Camellia sinesis, оказва удобен резултат върху кръвното налягане и равнищата на холестерола и намалява риска от сърдечносъдови заболявания.
Проучвания демонстрират, че постоянната консумация на 120 мл зелен чай или оолонг на ден понижава риска от развиване на високо кръвно налягане с 46%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР