Ако не се лекува хипертонията може да доведе до необратими

...
Ако не се лекува хипертонията може да доведе до необратими
Коментари Харесай

Дефицитът на този витамин води до хипертония

Ако не се лекува хипертонията може да докара до необратими затруднения. Неслучайно я назовават " тихия палач ".

Всеизвестен факт е, че нездравословният метод на живот е предходник на високо кръвно налягане. Освен двигателната интензивност, в тази ситуация роля играе и уравновесената диета.

Според учените съществува директна връзка сред високото кръвно налягане и недостига на витамин D, написа

Доказана е и връзката сред недостига на този витамин и болесттите на опорно-двигателния уред, както и респираторните болести.

В списание " Cureus " е оповестено изследване, което демонстрира, че добавките с витамин D могат да намалят диастоличното кръвно налягане.

Някои лекари обаче оспорват това изказване.
Поради тази причина специалистите стигнаха до заключението, че е належащо да се следи равнището на витамин D, с цел да се диагностицира навреме хипертонията.
Дефицит на витамин D: Необичайни признаци, за които би трябвало да внимавате
Витамин D се създава в тялото при излагане на директна слънчева светлина. Между октомври и март обаче доста хора имат дефицит. Витамин...

Според специалистите от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите не е несъмнено дали съществува такава връзка. 

Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, се мери от два разнообразни съставния елемент, известни като систолично и диастолично налягане.

Диагнозата хипертония се слага, когато и двата индикатора са прекомерно високи.

И надлежно колкото по-дълго не се лекува, толкоз по-висок е рискът от сърдечен удар и инсулт.

В друго изследване, оповестено в " Cureus ", учените означават, че хипертонията е едно от най-честите хронични болести, което може да аргументи доста други сърдечно-съдови болести и в последна сметка да докара до гибел.
5 нездравословни резултата от предозирането с витамин D
Витамините са субстанции, които са незаместим фактор в човешкото хранене. Ако в организма липсва някакъв детайл, здравословното положение...

Учените стигат до извода, че равнищата на витамин D в организма, модулират индиректно кръвното налягане.

В публикацията се показва също, че дефицитът на витамин D е необятно публикуван в Обединеното кралство. 
Учените са безапелационни, че би трябвало да се проведат повече изследвания след елиминиране на комбиниращите фактори, с цел да се потвърди връзката сред недостига на витамин Д и високото кръвно налягане.

Те предлагат лекарите да наблюдават равнищата на този витамин на своите пациенти, с цел да се понижи периодичност на случаите на хипертония.

Допълнителни доказателства, показани от CDC, демонстрират, че добавката на витамин D може доста да намали диастоличното кръвно налягане. А друго изследване на CDC, демонстрира, че витамин D не намалява кръвното налягане.

Но е реалност, че неговият недостиг е световен проблем.
Как да попълним неналичието на витамин D без медикаменти
Ендокринологът Татяна Бочарова споделя за продуктите, които ще оказват помощ отчасти да се запълни дефицитът на витамин D в организма, пи...

Това хранително вещество се назовава слънчевия витамин, тъй като се създава в кожата под действието на слънчевата светлина.

Ето за какво се допуска, че дефицитът му е по-често срещан измежду жителите на страни с малко слънчеви дни през годината.

През зимния сезон равнищата му могат да паднат още повече, тъй че набирането му от храната е неотложно.

Той се съдържа в мазната риба, яйчните жълтъци, аленото месо.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза или назначението на лекуване. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР