Ако не предприемем спешни действия да защитим природата си, следващата

...
Ако не предприемем спешни действия да защитим природата си, следващата
Коментари Харесай

ЕК се готви за следващата пандемия с постоянна програма за биозащита

Ако не предприемем незабавни дейности да защитим природата си, идната пандемия ще бъде близо. Това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във втория ден от Световния стопански конгрес, който се организира напълно онлайн тази година.

Европейска комисия приготвя непрекъсната стратегия за биозащита, с цел да може Европейски Съюз да бъде подготвен за последващи пандемии, в това число с търсенето на ваксини, заяви още тя и прикани производителите на ваксини против Ковид-19 да изпълнят подписаните контракти с Европейски Съюз като специално акцентира, че европейският бюджет им е обезпечил милиарди евро още преди техните препарати да получат утвърждение.

Целта бе да допринесем за основаването на общочовешко богатство, разясни председателката на Европейска комисия. 

„ Половината от световното Брутният вътрешен продукт зависи от високо функциониращото биоразнообразие и екосистемите “, изясни още Урсула фон дер Лайен и напомни, че петте най-големи световни риска са свързани с околната среда. Затова и доста скоро Европейският съюз ще показа правна рамка за възобновяване на екосистемите. По думите ѝ светът се нуждае от създаването на план за биоразнообразието, сходен на Парижкото съглашение за климата.

Фон дер Лайен загатна и част от характерните стратегии на Европейски Съюз за зелено и стабилно бъдеще, в това число реновирането на 35 млн. семейства в границите на общността за обезпечаване на по-голяма енергийна успеваемост, както и поддръжка за чиста градска подвижност, в това число посредством така наречен декарбонизиране на автопарковете на публичния превоз в европейските градове.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР