Ако не правите нищо за вашия черен дроб, тогава трябва

...
Ако не правите нищо за вашия черен дроб, тогава трябва
Коментари Харесай

Ако очите ви са напрегнати, значи имате уморен черен дроб

 Ако не вършиме нищо за вашия черен дроб, тогава би трябвало да пестите пари за трансплантация на роговица и лещи

ОЧИТЕ СА ОГЛЕДАЛОТО НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Нашето огледало постоянно би трябвало да бъде чисто и ясно, изключително в преклонна възраст, когато проблемите с очите са изключително притеснителни, тъй като дейното дългоденствие зависи и от зрението.

Защо очите ни остаряват?

Причините, заради които пораждат всевъзможни зрителни увреждания, могат да бъдат разграничени на 3 групи: проводимост на светлината, аклиматизация (способността на очите да трансформират фокусното разстояние посредством стесняване и разпределяне на очния мускул), разбиране на цвят и светлина. Лещата, роговицата и стъкловидното тяло са виновни за проводимостта на светлината. Ако те имат добра проводимост, тогава зрението също е положително.

Лещата е по-малко податлива, защото се намира във вътрешността, само че изпитва натоварване от светлината. Здравето й зависи, колкото и да е необичайно, от обмяната на веществата. Следователно, всеки би трябвало да си зададе въпроса: какво върша, с цел да задействам метаболизма?

Нарушаването на прозрачността на лещата се намира на първо място в зоната на неправилното хранене.

Когато човек вижда ореоли, отражения, изключително през нощта, когато спи, а нещо искри в очите му, усещането на цветовете също понижава.Това са първите признаци, че този човек се храни погрешно отдавна и не обезпечава храна за очите си.

Втората причина е аклиматизацията. Стъкловидното тяло има избрана кривина и е проектирано да концентрира изображението на обекта, който гледате сега, и да го трансферира на ретината. Акомодацията работи – виждате добре. Ако изображението е фокусирано преди ретината – няма изясненост, имате късогледство, ако  е след нея – далекогледство. И не е от значително значение: далекогледство или късогледство – няма цялост на чувство и няма зрителна заостреност.

И ето ви най-лесният метод за помощ, по който минават множеството хора – очила, които в действителност са патерици за очите. Просто добавихте спомагателни диоптри към кривината на лещите си. А Трябва да упражнявате мускулите на очите.

За това има доста извършения.

НАПРЕГНАТИ ОЧИ – „ УМОРЕН “ ЧЕРЕН ДРОБ

По същия метод доста специалисти предлагат да подобрите зрението си, с цел да придадете на черния дроб повече мощ, а връзката е доста елементарна – тоничността (напрежението) на черния дроб дефинира тоничността на целия организъм, в това число очните мускули. Ако черният дроб е свръхактивен, то очните мускули са в положение на напрежение и това основава резултат на късогледство („ минус “). Това положение е по-характерно за деца и юноши, когато организмът интензивно пораства.

С придвижване на възрастта черният ни дроб стартира да „ увяхва “ и очните мускули се отпускат, затова зрението има наклонност към „ плюс “. Ако хиперактивността на черния дроб продължава с възрастта или даже се усилва, тогава зрението остава в „ минус “. Всяко утежняване на зрението демонстрира проблеми в черния дроб.

Колкото повече отрови има в кръвта, толкоз по-висока е чувствителността на склерата.

Разбира се, можете да употребявате контактни лещи, само че не можете да ги носите непрекъснато, изключително за тези с нараснала сензитивност, защото те нервират очите. Ако черният дроб филтрира добре кръвта, очите не са чувствителни, в случай че – неприятно, има повече отрови и очите също са ги получили.

Колкото повече отрови в кръвта, толкоз по-висока е чувствителността на склерата.Това още един път припомня, че нашето тяло е система. И органът, който обезпечава 100% хранене и 70% пречистване на организма, би трябвало да е в ред, а това е черният дроб.

Оцветяването на склерата демонстрира някои аномалии в черния дроб, да вземем за пример при разнообразни форми на жълтеница, склерата придобива жълт цвят, а нюансите и наситеността на жълтото отразяват степента на проваляне.

Жълтината на склерата демонстрира дълбока връзка сред черния дроб и далака и панкреаса, до момента в който множествените червени вени (прекапиляри) на склерата демонстрират венозен застой, обвързван с нарушен чернодробен кръвен поток.

Очните болести нормално се предизвикват от липса на кръв в черния дроб, увреждането му, анемия, защото кръвта от черния дроб овлажнява и подхранва очите, а претоварването на този орган с отрови пречи на хубавичко кръв да тече през него. Медицината учи, че тези положения са присъщи за висока температура в черния дроб, а тя е обвързвана с инфектиране.

Атеросклерозата стартира отсам – от очите. Всъщност очите задействат този развой и е елементарно да се наруши кръвообращението при положение на атеросклероза на съдовете в очите и да се наруши зареждането им.

Още по-лошо е, в случай че човек има захарен диабет, в случай че захарта не се управлява или човек не знае по какъв начин да го направи.Тогава равнището на гликиран хемоглобин (част от хемоглобина, обвързвана с глюкоза) се покачва. Импрегнира се с глюкоза, като „ сладостен “ еритроцит (кръвна клетка) се забива в капиляра, запушва кръвоносните съдове и предотвратява кръвообращението, което се стопира за 4 месеца.

Пръчките и колбичките извършват своята доста значима функционалност. Когато лещата и роговицата са фокусирани върху ретината, те улавят квант светлина.

Пръчиците съдържат родопсин, главният светлочувствителен зрителен пигмент, който се трансформира под въздействието на светлината. С разлагането процесът на неговата регенерация продължава непрестанно. Това е обратим развой, само че при добра чернодробна функционалност.

И за това е нужен витамин А, несъмнено, при изискване, че е бил в храната, тъй като черният дроб би трябвало да го вземе отнякъде.

Самият витамин е ненужен, в случай че черният дроб не е в положение да го усвои от храната. Следователно, при положение на очни болести и зрителни увреждания, би трябвало деликатно да наблюдавате здравето на черния си дроб. В края на краищата пръчките и конусите се нуждаят от бърз развой на възобновяване, а в случай че кръвта не оказва помощ – няма възобновяване и в следствие – зрителната заостреност пада.

Глаукомата е хипоксия (кислородно гладуване) на пръчици и колбички и не е належащо да се лекува глаукомата, не и високото кръвно налягане. Тогава обстановката се обръща в противоположна посока.

За очите са нездравословни напрежението, некачествената храна и напитки.

Емоционалното положение на човек обаче е не по-малко значимо. Черният дроб реагира доста на яд, завист и други негативи. Ако постоянно се карате с хората, не се изненадвайте, в случай че се сдобиете с глаукома.

У хората със седяща работа се случва нарушаване на венозния ток, – споделя Борис Скачко, – по тази причина очите бързо се уморяват и работоспособността им изчезва. А вашата продуктивност се обезпечава от вашия Черен дроб.

Той поддържа кръвта течна – и вие сте ефикасни. Но самичък по себе си черният дроб не може да разрежда кръвта по време на работа – той става по-дебел и венозният отток става по-труден, заради което мозъкът и очите се уморяват. Това положение постанова леко физическо натоварване.

Включете в менюто си копър, моркови, тиква, цвекло, кайсии, чушки – източници на витамин А. С кръвта витаминът попада в очите.

Нискокачествените питиета и некачествената храна са нездравословни както за черния дроб, по този начин и за очите. Разбира се, очите ни не са беззащитни, те имат преграда, т.е. система за надзор, която защищава от отрови в кръвта. Но тази преграда също не е безконечна и не е най-мощната – тя може да пропуща и нездравословни отрови.

В този случай се развива иридоциклит, т.е. инфекциозен развой в очите – това е автоимунен развой, при който очите отслабват.

Възниква инфектиране на ириса, което се предизвиква от неприятно кръвоснабдяване и води до нарушаване на инервацията (връзката на окото с централната нервна система). В резултат на това постоянно пораждат разнообразни затруднения. Трябва да се пречиства кръвта.

Също по този начин и катаракта.Това е заболяване, обвързвано не с паспортната, а с биологичната възраст. Поради това този развой може елементарно да се контролира посредством вярно хранене и изчистване на черния дроб, като „ страничният “ резултат е подобряването на зрението.

Източната медицина смята, че повода за енергийния дисбаланс, който води до нарушена чернодробна функционалност и намаляване на очите, е: прекалено много храна и питиета, несъразмерна консумация на захар и алкохол, мазнини, рафинирано растително масло, брашнени артикули, самун, тестени произведения, като както и късна вечеря (дори малко количество храна поврежда черния дроб).

Следва: Ефективно филтриране на черния дроб


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР