Ако не постигнем това, което искат превозвачите, ще блокираме законодателните

...
Ако не постигнем това, което искат превозвачите, ще блокираме законодателните
Коментари Харесай

България блокира пакета Макрон, ако ЕС не изпълни исканията на превозвачите

" Ако не реализираме това, което желаят превозвачите, ще блокираме законодателните оферти на Пакета " Макрон ".

Такава закана насочи транспортният министър Росен Желязков след среща с представители на браншовите сдружения в бранш " Автомобилен превоз " по отношение на организирането и провеждането на интернационалния митинг на превозвачите на 10 януари 2019 година на площад " Люксембург " в Брюксел.

Желязков дефинира извършената среща с превозвачите като неповторима заради две аргументи. Първата е, че са се събрали доста представители от Европейския и българския парламент, изпълнителната власт и транспортният отрасъл. Втората причина е обвързвана с разискване на тактиката както преди, по този начин и по време на гласуването на пакета " Макрон " на комисията по превоз в Екологичен потенциал.

Желязков акцентира, че би трябвало да бъдат употребявани всички способи и похвати на европейската администрация, с които да бъдат предпазени българските национални ползи.

" Няма разлики във вижданията ни с представителите ни от Европейския парламент ", стана ясно от думите му.

Желязков регистрира, че има едно много неразбираемо болшинство в границите на Екологичен потенциал, което би трябвало да бъде моделирано и добре осведомено за последствията, които могат да настъпят за стопанската система освен за България, само че и от периферията на Европейския съюз.

" Приемането на законодателните оферти на Пакета " Макрон " ще разделят Европа ", предвижда той. Желязков добави, че сегашните текстове вкарват дискриминационни, непропорционални и протекционистки правила, които са рисков прецендент за европейското законодателство.

Транспортният министър има вяра, че всички национални показали ще положат нужните старания, с цел да могат, в случай че не реализиран удобни законодателни оферти, да ги блокират.

" Нашата цел е - или реализираме това, което удовлетворява сектора на превозвачите, или вършим всичко допустимо да блокираме законодателните оферти на пакета " Макрон ", закани се Желязков.

На собствен ред изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев изясни, че извършената с представителите на браншовите сдружения в бранш " Автомобилен превоз е била по самодейност на транспортния бизнес, който през идващите дни ще стачкува в Брюксел ", добави той. 

По думите му би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да не допуснем протекционистките и лобистки текстове на пакета " Макрон " да не бъдат признати и да не унищожат един от най-работещите бизнесни в страната.

" Следващите дни и седмици ще бъдат основни за българския бизнес ", акцентира Арабаджиев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР