Ако не постигнем някакво споразумение, тип това във Франция –

...
Ако не постигнем някакво споразумение, тип това във Франция –
Коментари Харесай

Министърът на икономиката обясни за тавана на надценките

„ Ако не реализираме някакво съглашение, вид това във Франция – самите участници на пазар да наложат за избран интервал от време таван на някои цени, ние ще наложим таван на надценките. Първоначално концепцията беше този таван да е сред 20% и 25%, в този момент по-скоро клоним към 10% “. Това съобщи в предаването „ Защо, господин министър “ по БТВ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Той посочи, че таванът ще зависи от това за какъв брой на брой артикули ще е в действие – колкото повече са, той ще е толкоз по-висок.

„ Борим цените още от януари предходната година. През февруари официализирахме тази битка, да подчертая – с цените, не с комерсиалните вериги. Със сигурност не сме постигнали още резултатите, които желаеме, не сме и очаквали да стане бързо. От една страна има насъбрани структурни проблеми с години, които ние не мислим че сега можем да решим, само че можем да дадем оферти на Народното събрание, когато се събере, с цел да ги реши “, посочи Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР