Ако не помните името Фабиен Бартез, значи със сигурност сте

...
Ако не помните името Фабиен Бартез, значи със сигурност сте
Коментари Харесай

Футболната легенда Фабиен Бартез се готви за четвъртото си участие на 24-те часа на Льо Ман

Ако не помните името Фабиен Бартез, значи сигурно сте родени след 1998 година, тъй като точно през 90-те години на предишния век това бе името на най-популярния вратар в света. Причината може и да не бе, че е най-хубавият на поста си, само че сигурно бе най-колоритната фигура в международния футболен хайлайф. Освен това през въпросната година завоюва Световната купа с тима на Франция. Днес обаче футболната легенда има ново амплоа на водач от най-трудното автомобилно съревнование в света - 24-те часа на Льо Ман.

Странно или не, Бартез ще се включи за четвърти път в конкуренцията с тима, който самичък сътвори - Panis Barthez Competition.

През 2007 година той окачи бутонките, а единствено година по-късно стана експерт при водачите. Със сигурност кариерата на терена му донесе доста повече триумфи, само че самият факт, че е натрупа сериозна визитка в различен от най-високопрофилните спортове в света, е задоволителен, с цел да го определим като един от най-хубавите спортисти на нашето време.

Днес Фабиен Бартез е на 50 години и се готви за четвъртото си присъединяване на Льо Ман, с цел да се опита да усъвършенства рекордното си 29 място в конкуренцията и топ скоростта от 331 км/ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР