“Ако не получим компенсации за електроенергията за месец май, за

...
“Ако не получим компенсации за електроенергията за месец май, за
Коментари Харесай

Производители: Рискуваме някои райони на България да останат без хляб

“Ако не получим обезщетения за електрическата енергия за месец май, за идния месец юни, отплата за новата цена на газа, както и започване на диалози за отпадане на Данък добавена стойност - рискуваме България да остане без самун в някои райони”. Това съобщи в студиото на “Здравей, България” Марияна Кукушева от Национален браншови съюз на хлебарите.

Има производители, които нямат комбинирани пещи и работят единствено на газ. Ако липсва обезпечена доставка на газ, те няма да могат да работят, изясни Кукушева.

“Живеем и работим в условия на безмяра и на религия, тъй като не знаем какви разноските, които през днешния ден имаме, какви ще бъдат утре”, сподели още тя и предвижда, че цената на хляба ще скочи още.

Според шефа на дребен завод за хлебни произведения Росен Иванов цената на насъщния би трябвало да се увеличи с 20-25%, с цел да могат производителите да продължат работа.

“Електроенергията нарастна с към 150%, брашното - с към 30, олиото - със 100. Всичко това постанова ние да повишим цената”, изясни Иванов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР