Ако не можеш да го победиш, купи го: Това направи

...
Ако не можеш да го победиш, купи го: Това направи
Коментари Харесай

Ако не можеш да го победиш, купи го: GM грабна ключов доставчик на Tesla

" Ако не можеш да го победиш, купи го ": Това направи General Motors привличайки в своята орбита основен снабдител на Tesla.

От години малко известна компания, наречена Tooling & Equipment International (TEI), оказва помощ на Tesla да уголемява границите на " gigacasting ", процесът, който е пионер за отливане на огромни елементи от каросерията на коли в едно цяло, с цел да спести време и пари, написа Reuters.

До 2023 година, когато TEI към този момент е част от General Motors, откакто се споразумя за договорка, която може да е била скрита от радара, само че е основна част от тактиката на американския авто производител да се конкурира с Tesla, споделиха за организацията четирима души, осведомени със договорката.

По този метод GM дава подтик на личния си блян да направи колите по-евтини и по-ефективни във време, когато Tesla се надпреварва в задачата да понижи цената на електрическите автомобили до $25 000.

" General Motors закупи Tooling & Equipment International (TEI), с цел да укрепи своето портфолио от нововъведения и да обезпечи достъп до неповторима технология за леене ", споделиха ог GM в изказване на Reuters в отговор на въпроси, свързани с тази публикация.

Президентът на Tesla и TEI Оливър Джонсън не отговори на настояванията за коментар.

След раздялата с TEI Tesla разчита повече на трима други експерти по леене, които е употребила във Англия, Германия и Япония, с цел да разработят големите форми, нужни за милионите по-евтини електрически автомобили, които възнамерява да направи през идващото десетилетие. Tesla се бори да откри различен експерт по леене в пясък, който да извърши ролята, изпълнявана от TEI, или даже да развие този решителен опит в компанията, с цел да понижи зависимостта си от външни снабдители, споделиха източниците на Ройтерс.

Подобно на GM, голям брой автомобилни производители от Ford през Hyundai до Toyota се пробват да имитират ноу-хауто на Tesla за гигакастинг, с цел да реализиран нейния дизайн и индустриална успеваемост.

Gigacasting е в основата на индустриалната тактика на Tesla за " неопаковани кутии ", разкрита от основния изпълнителен шеф Илон Мъск през март, която се надява да понижи на половина разноските за сглобяване на идващото потомство коли.

Стратегията се основава на производството на структурната платформа и подрамите на автомобила в едно цяло благодарение на обща отливка и по-късно да ги сглобите дружно в края, като другите елементи на автомобила се вършат редом.

Това ноу-хау за гигакастинг, което употребява отливки, направени от промишлен пясък с 3D принтиране, стана допустимо частично от TEI дружно с трите други доставчика, които Tesla употребява.

Това е била основна причина, заради която Tesla в този момент може да създаде кола от нулата за 18 до 24 месеца, и то икономично, до момента в който множеството съперници сега могат да лишават от три до четири години.

TEI взе участие в основаването на прототипи на матрици за гигакастинг за Model 3 на Tesla, Cybertruck и неговия тежкотоварен полукамион, съгласно два от източниците.

Когато Джонсън от TEI разгласи компанията за продажба предходната година, GM имаше добра визия до какво ноу-хау за гигакастинг може да се добере. Компанията се е обърнала към TEI към 2021 година, с цел да тества и създаде някои отливки на долната част на своя първокласен Cadillac Celestiq EV на цена от $340 000, който би трябвало да се появи идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР