„Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези

...
„Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези
Коментари Харесай

При липса на подходящи кандидати за министри – на власт може да останат служебните

„ Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се потвърдили с доста висока експертиза “. Това съобщи пред БНР Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

Според Бориславова по време на експертните договаряния егото и страстите са останали на назад във времето.

„ Едно от изискванията, които ще бъдат сложени при избора на претенденти за бъдещи министри, е за тези лица да бъде използвана най-високата наша максима, условие – нулева приемливост към корупцията. Тоест показват се лица, които да не провокират отвращение с досегашното си държание, да няма подозрение за тях, че са взели участие в корупционни схеми или не са работили в най-хубавия общ интерес на всички нас “, добави тя.

По думите ѝ участващите в договарянията застават твърдо зад незабавното закриване на спецправосъдието в този му тип. Нерешено към момента остава „ дали ще има някаква форма на специализация в общата конструкция на прокуратурата и дали тя ще бъде непокътната “, разясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо схващане за делене в две структури. Звеното за битка с корупцията ще бъде подсилено с спомагателни пълномощия по следствие, разясни Лена Бориславова Допълни, че сега тази конструкция е „ осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и ненапълно и нямаме положителни резултати най-после “.

Коалиционните сътрудници ще изискат оставката на основния прокурор Иван Гешев, посочи Бориславова.

„ Защото той до този миг с изключение на да стане мотив за това да бъде наказана България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в битката с проведената престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я слагам не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е предостатъчно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на ръководителя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата обстановка “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР