”Ако не минат конституционните поправки, не можем да си позволим

...
”Ако не минат конституционните поправки, не можем да си позволим
Коментари Харесай

Радан Кънев: Не тръгне ли съдебната реформа до 10 дни, политическа криза и избори

”Ако не минат конституционните ремонти, не можем да си позволим лукса опозицията да смъква държавното управление. Но в случай че няма правосъдна промяна, ние не можем да бъдем част от ръководството. При всяко състояние, в случай че конституционните промени не съберат нужното болшинство, това ще бъде политическа рецесия в България. Но не значи, че ние ще се оттеглим от ръководството, а че на първо време в границите на болшинството ще се втвърдим извънредно по Закона за правосъдната власт и ще търсим същия резултат през него, което няма да е лесно”, споделя Радан Кънев пред "24 часа ".

Той добавя, че имат проект B и проект С, който към този момент включва идващ парламент, в който ГЕРБ и Република България да имат 160 гласа.

„ Винаги съм квалифициран за неприятния вид, само че не рисувам черните картини авансово. Ако в България има политическа рецесия, а тя е евентуална, да гледаме на нея като на опция, а не като на край. Изходът от нея би трябвало да бъде доста по-солидно дясно болшинство в идващ парламент. Ако сполучливо проведем правосъдната промяна, нямам доверие да се стигне до такава. Тогава ще приключим мандат, което ще значи, че сме излезли от спешна фаза и като общество”, споделя още той./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР