Ако не искаш само половината от яйцата да се окажат

...
Ако не искаш само половината от яйцата да се окажат
Коментари Харесай

Четири трика за здрави великденски яйца

Ако не искаш единствено половината от яйцата да се окажат здрави, би трябвало да направиш няколко неща при самото варене. Така ще си спестиш разочарованието от огромния брой спукани яйца, които можеш да ползваш единствено за закуска.

Вари ги на ниска температура – главната причина за спуканите яйца е прекомерно горещия котлон.

Постели на дъното на тенджерата с вестник, забрадка или нещо друго, което да омекотява ударите на яйцата в дъното. Достатъчно е, че при варенето, те се удрят едно в друго и се пукат, постарай се най-малко да не се чупят в тенджерата.

Сложи във водата сол и оцет. Стара хитринка, която ще избави по-голямото количество от яйцата и ще ги поддържа здрави.

Нареди единствено един ред яйца. Да, по този начин ще загубиш повече време, тъй като ще би трябвало да ги вариш на части, само че най-малко шансът да са здрави ще е по-голям. Избягвай да ги поставяш на няколко реда, тъй като е съвсем несъмнено, че ще спукаш множеството от тях.

Дори и все пак да спукаш половината яйца, не се отчайвай. След великденското похапване, добре ще ти се отрази протеинова диета – варени яйца със сирене и кисело мляко. Внимавай единствено да не прекалиш с яйцата, тъй като когато са в прекомерно огромни количества, могат да провокират алергии.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР