Ако не харесваш колегите – сигурни сме, че имаш причини

...
Ако не харесваш колегите – сигурни сме, че имаш причини
Коментари Харесай

Как да оцелееш в работата, ако не харесваш колегите? /2-ра част/

Ако не харесваш сътрудниците – сигурни сме, че имаш аргументи за това. Определи от кой вид са, с цел да знаеш по какъв начин най-лесно да се оправиш с тях.
Подмазвач
 9 офис навика, които вредят на здравето ти 9 офис навика, които вредят на здравето ти
В никакъв случай не трябва да допускаш работата ти да се трансформира в причина да развиеш някое съществено заболяване. Затова - дано се з...
Подмазвачът приказва единствено с шефовете си или пък с тези, към длъжността на които се стреми. Толкова вежлив и учтив е с тях, че просто прекалява. Не стопира да ги засипва с похвали, като непрестанно търси мнението им, дори и за маловажни въпроси. Може и дори да не се опита даже да ти научи името, в случай че не си на някоя от лидерските позиции. За него сътрудниците, които не могат да са му от персонална изгода, просто остават невидими и незначими.
Задължително би трябвало да се притесняваш от сходен сътрудник. Но в действителност от шефа ти зависи дали с сходно държание някой ще може да се издигне - не всеки от управителните фрагменти обича сходни чиновници. В случай, че шефът ти не се нервира от подобен вид държание, можеш единствено да гледаш по какъв начин тези, които се подмазват, се изкачват все по-нагоре и по-нагоре.
Информатор
Във всяка компания има и по някой сътрудник, който играе ролята на осведомител. И освен, че го има, само че и нормално е тъкмо някой от хората, за които в никакъв случай не би заподозрял. В по-големите компании е разумно, толкоз повече да са и информаторите. Те слушат диалозите сред своите сътрудници и препредават на шефовете мненията и мненията. Разбира се, главно отрицателните.
Наличието на такива сътрудници също е сериозен мотив за терзание. Няма началник, който да обича да го разясняват зад тила му, тъй че в случай че си разрешаваш отрицателни мнения – доста е евентуално рано или късно да пострадаш от това. Ако искаш да си нямаш неприятности, просто избягвай такива диалози, или най-малко бъди доста, но доста деликатен пред кого си разрешаваш да приказваш – дано е единствено пред в действителност близки хора.
 Как да поискаш покачване без да изглеждаш безсрамно Как да поискаш покачване без да изглеждаш безсрамно
В случай, че се справяш сполучливо с работата си и вършиш безупречно работните отговорности, сигурно си мечтаеш и за по-добро заплащан...
А има и подобен вид сътрудници, които като цяло не пречат, само че пък нервират прелестно.
Казанова
Типът „ Казанова ” са едни от тях – те са сигурни, че всички сътрудници от другия пол са влюбени в тях, а по-самоуверените си мислят това даже и за хора от същия пол. Не стопират да описват какъв брой харесвани и мечтани са, само че в това време вси са си без половинка. Тези хора в действителност имат съществени проблеми, които може да се окажат толкоз задълбочени, че да се нуждаят от професионална помощ. Напълно допустимо е и ти да си някое от гаджетата на подобен сътрудник, единствено че към този момент към момента да не знаеш.
Ако имаш такива странни сътрудници – надали си в положение да ги промениш. Вариантът е просто оптимално да ги игнорираш.
Работяга
 6 знака, че е време да напуснете работата си 6 знака, че е време да напуснете работата си
Рано или късно всеки има миг, в който стартира да мисли за промяна на работата. Не е толкоз елементарно да се вземе решение за тази стъпка,...
Работягата тряска постоянно вратите, тича и съумява да всее суматоха, с цел да се вижда отдалеко, че работи в действителност доста старателно. Нагърбва се самичък с спомагателна работа, а след това твърди и разправя наляво-надясно, че са му я упълномощили точно на него, тъй като различен никой не би могъл да се оправи. Просто се забавлявай на неговия възторг!
А има ли някоя майка, която по през целия ден да приказва само за нейното дете? Какво яде, по какъв начин се е изкихало и какъв брой сладко е то. Каквато и да е тематиката на диалога, каквото и да я питаш, тя все ще приказва за детето си. Не го прави с неприятно, несъмнено всяка майка обича детето си… Но за всичко си има точното време и място!
Сексспециалист
Сексспециалистите просто нямат никакво чувство, че диалозите за секс просто не са за пред всичките сътрудници. Разказват какво ли не от интимния си живот. Предполагам се сещаш, че множеството неща си ги измислят. Единственото нещо, което можеш да направиш, е да се опитваш да смениш тематиката.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР