"Ако не е много сбъркано, това изобретение ще се окаже

...
"Ако не е много сбъркано, това изобретение ще се окаже
Коментари Харесай

Лео Бакеланд - белгийският милионер, който създаде пластмасата

"Ако не е доста сбъркано, това откритие ще се окаже значимо в бъдеще ", написа Лео Бакеланд в дневника си на 11 юли 1907 година Бил в положително въодушевление и по какъв начин ли не. На 43 години му вървяло доста добре в живота, написа Profit.bg.

Бакеланд се родил в Белгия и в случай че не бил татко му, още щял да си седи там, поправяйки обувки. Баща му бил обущар, не ходил на учебно заведение и не разбирал за какво младият Лео желал да получи обучение.

Предал занаята си на сина си, който на 13-годишна възраст бил негов чирак. Но майка му, която била домашна помощница, имала други проекти. Подкрепила Лео, с цел да може да върви на вечерно учебно заведение.

Младежът спечелил стипендия за университета в Гент и на 20 години защитил докторат по химия. Оженил се за дъщерята на преподавателя си, преместили се в Ню Йорк и Лео натрупал толкоз огромно положение, произвеждайки хартия за печатане на фотоси, че можел да си разреши да не работи.

Купил си къща в Йонкърс с аспект към река Хъдзън и основал там домашна лаборатория, с цел да се любува на заниманието си да прави химически опити. През юли 1907 година, когато писал в дневника си, опитал с формалдехид и фенол.

На 18 юли още веднъж писал в дневника си, разказвайки какъв брой е благополучен, че е прекарал "целия ден в лабораторията ", до момента в който "робите милионери на Уолстрийт " отивали към офисите си, макар ужасната жега.

Още по тематиката четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР