Ако не бяха направили така, а бяха позволили да се

...
Ако не бяха направили така, а бяха позволили да се
Коментари Харесай

Борисов категорично се разграничи от разговора за Иван Гешев

Ако не бяха създали по този начин, а бяха разрешили да се съберат да се сбият. Бяха взели прекомерно доста ограничения, тъй като се търсеха провокации. Не е правилно, че е имало 20 пъти повече полиция от протестиращите. Така Борисов изясни обстановката с митингите против и в поддръжка на Иван Гешев.
Премиерът укори блокадата на Орлов мост и уточни, че законът е явен – като искаш да протестираш някъде, отиваш и подаваш документи. " Който е пръв, получава място – по-късно ти дефинират друго място ", акцентира водачът на ГЕРБ. И добави: " Партии и организации, които могат да бият публицисти, постоянно се следят по-внимателно от полицията ".
На Росен Плевнелиев си му е работа да разяснява. Висшият правосъден съвет избра този претендент за основен прокурор. Кога президентът ще подпише указа, е негова работа, не наша – може единствено да чакаме, разяснява още Борисов. На пряк въпрос на Нова телевизия за позицията на Плевенлиев Радев да не подписва указа за одобряване на Иван Гешев за основен прокурор, Борисов отговори, че по времето, когато Христо Иванов беше правосъден министър, Народното събрание реши – съдиите избират съдии, прокурорите – прокурор (бел. ред. – припомняме, че Иванов подаде оставка секунди след гласуваните законови промени за правосъдната ни власт). И дефинира като лицемерно ситуацията в закона, че държавното управление може да предложи претендент за основен прокурор. " Обществото щеше ли да има вяра на партийно определен претендент – това не е ли двуличие ", попита Борисов. Той е уверен, че в този момент никой не може да каже " ти си го избра " – припомняме за записите от Банкя и диалозите с Николай Кокинов. Премиерът изясни и по какъв начин преди медиите били потъпкани и не говорели кой по времето на Георги Първанов бил основен прокурор и кой началник на съдиите.
Надявам се, че няма да влезем в нов европравосъден механизъм дружно с Полша, Унгария, Румъния. Това е подарък на България, не за мен. " Каква е тази тъга, зорлем да ни следят? Нали сме сякаш патриоти, за какво би трябвало да ни командва някой извън ", изля се Борисов, който разгласи, че имало задоволително поправки: " Като ги слушах Лозан Панов и Гешев през вчерашния ден, задоволително поправки са си ".
Политика и локалните избори
Не позволявам опция наш претендент да не отиде на балотаж. Това ни е най-евтината акция, колкото е в границите на разрешеното, без дарения от компании и физически лица, единствено с партийните дотации. Ако отворите уеб страницата на ГЕРБ, ще видите тъкмо. Така Борисов отговори на въпросите за развиването на локалните избори и финансовото им измерение от позиция на неговата партия.
" Много е огромна е разликата сред мен и Манолова ", иронично сподели водачът на ГЕРБ на опцията Мая Манолова да стане кмет на София и да работи с общински съвет, който не я поддържа, както е правил Борисов като столичен градоначалник. И уточни, че задачата на ГЕРБ на локалните избори е да е първа политическа мощ.
Това е като своя жена или собствен мъж - поомръзне ти, видиш нещо русо, само че се сетиш, че няма по-добро и се примъкнеш у дома, живописно разказа нещата Борисов със обстановката и дали ГЕРБ не е поомръзнала.
Според Борисов, Цвета Караянчева " се изпопребила " в Делиормана с Движение за права и свободи, т.е. не били правилни думите на Цветан Цветанов, че ГЕРБ отстъпва от смесените региони. Премиерът разгласи и, че нямало да не помни един афиш във Велико Търново " Цветановград " . " Вярващ човек съм и имам вяра, че всеки може да бъде осъден – в края на краищата и от Господ ", сподели Борисов.
Премиерът отхвърли обязаност с Топлоелектрическа централа " Варна ", който е на Ахмед Доган и попита дали с варовика в " Мариците " няма обязаност . Валери Симеонов като направи 20-30%, тогава да ми дава оценка, добави водачът на ГЕРБ. " Не имам вяра " – по този начин Борисов отговори на въпрос ще има ли смяна в ръководещата коалиция след локалните избори. " В този един месец не им обръщам внимание какво приказват и вършат, тъй като в предизборна акция минават на друго равнище ", сподели Бойко Борисов, употребявайки думата " дивотии ".
Борисов сподели и, че най-хубавото и демократичното било да има повече балотажи. Той уточни, че да вземем за пример в Ямбол можело да има „ вреда ”, като там го било позор, тъй като можело доста повече да се направи.
Лидерът на ГЕРБ не пропусна да се заяде с Корнелия Нинова и по какъв начин помагал и на кметове на Българска социалистическа партия, да вземем за пример на дадения от нея за образец градоначалник в Гоце Делчев. " Направили сме си ги и ще си ги откриваме ", изясни Борисов дали има предизборно хвалене с инфраструктурни планове, като се оплака по какъв начин " Мишо Миков " отишъл да открие „ Дунав мост 2 ”. " Задавате въпрос съзнателно да излезе, че сме неприятни ", възмути се Борисов, който попита „ а къде ви беше Северната дъга, къде беше Западната ”, обяснявайки на водещите на Нова телевизия по какъв начин допреди 5 години ходели на работа до летището по коларски път.
Искам да създадем един спор с Кресна дали да не създадем това или това, поради което ни топят в Брюксел, продължи Борисов след новината, че може да има прекъсване на евросредства за сектора на Автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле. Писмо на Европейска комисия сподели, че в действителност България желае европари за трасе, което няма Оценка на въздействието върху околната среда. " В тази тоталитарна страна, както приказват, няма кой да чукне едно павенце ", оплака се Борисов.
Искрено и персонално
Премиерът уточни за своя обичана улица " Граф Игнатиев " – в настоящия ѝ тип, тъй като десетилетия живял на " Любен Каравелов " и помнел каква съсипия било, чувал трамваят още като идвал от Руски монумент.
" Приятели нямам ", сподели още водачът на ГЕРБ и посочи, че няма другарски кръг, само че в този момент рисувал " ръчички и краченца " на внука си. Борисов съобщи и, че няколко пъти са го обирали, по времето на ръководството на Българска социалистическа партия. Не ги хванаха, само че не се заяждам, посочи министър-председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР