Ако не бях президент и аз бих се изселил от

...
Ако не бях президент и аз бих се изселил от
Коментари Харесай

Пендаровски: Ако не бях президент и аз бих се изселил от Македония

Ако не бях президент и аз бих се изселил от своята страна, съобщи президентът на Македония Стево Пендаровски на конгрес в Нови Сад, съобщи Макфакс.

Шансът да задържи младежите в района е страните от Западните Балкани да стартират да употребяват личните си запаси и да предложат самостоятелни районни начинания, създавайки нещо като дребен Европейски Съюз, съобщи Пендаровски.

„ Те имат единствено един живот, всички имаме единствено един живот и никой не е вманиачен да го прекара, до момента в който договаря с Европейски Съюз години наред, като междинната заплата в страната е 400 евро. Ако не бях президент, аз самият бих се изселил от моята лична страна “, сподели Пендаровски.

Според него Западните Балкани с изключение на от икономическите проблеми страдат и от безспорната взаимозависимост от помощта на Европейски Съюз.

„ Ако не получим помощ от Европейски Съюз, все едно не знаем какво да вършим. Трудно е да се отървем от този нрав, макар че има изключения. Идеята и творчеството на хората в района не се употребяват даже в границите на 10 % “, споделя Пендаровски.

Припомняйки, че Европейски Съюз не утвърди започването на договарянията за присъединение, Пендаровски съобщи: „ Променихме името на страната, единствено с цел да стане част от Европейски Съюз, само че Съюзът не го взе поради и това е огромен удар за всички хора в моята страна “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР