Ако не беше Тръмп много вероятният кандидат на републиканците, щеше

...
Ако не беше Тръмп много вероятният кандидат на републиканците, щеше
Коментари Харесай

Христофор Караджов посочи същинската причина защо Тръмп и Байдън влизат в нова битка за Белия дом

Ако не беше Тръмп доста евентуалният претендент на републиканците, щеше да има доста по-сериозна опозиция измежду демократите за кандидатурата на Байдън. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Христофор Караджов, учител по журналитика в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Попитан защо въпреки всичко Джо Байдън е излъченият водач на демократите, Караджов отговори, че същинската причина е Доналд Тръмп: " Защото Байдън е единственият демократ, който е побеждавал Тръмп на изборите през 2020 година и просто се залага на това. Освен това е доста мъчно чисто на практика, политически, имиджово и всячески да се върви против президент, който е на власт. Практически аксиома в американската политика е, че президентът, който изкарва един мандат, се кандидатира и за втори мандат. Сега, има и образци, когато президент се отхвърли. Да речем Линдън Джонсън се отхвърля през 1968 година от втори мандат, или в действителност това ще му бъде, мандат и половина в действителност е изкарал, тъй като той пое мандата на Джон Кенеди когато той беше погубен през 1963 година, по-късно е определен към този момент 1964 година, само че се отхвърля.

И това не приключва добре за демократите, тъй като идва Никсън и ги разгромява. И този спомен много държи влага. И не че не е имало противници, не че не е имало провокации към президент, който е на власт, както и измежду републиканците, по този начин и измежду демократите, само че просто не се счита за нещо изключително положително за партията, не се счита за доста сполучлив политически вид, тъй като разединява партията естествено. И при съществуването на Тръмп като претендент от другата страна, просто се залага на Байдън ", акцентира преподавателят.

Според Караджов Доналд Тръмп се слага в позицията на жертва на системата на правораздаване: " И въпреки че американците въпреки всичко имат вяра в правораздаването като приключен развой, само че досега, в който това са единствено обвинявания и няма някаква ефикасна присъда, е доста по-лесно да се каже: " Ами ето преследват ме, тъй като прокурорите са назначени от демократи или там министерството на правораздаването естествено е на послушание на демократите, на Джо Байдън “, което не е тъкмо по този начин, само че това работи за задачите на една акция. Т.е. за него е елементарно да се показва като " аз съм антисистемен състезател, аз отидох да обезводнявам блатото в Вашингтон, съпротивлявам се с тях, с техните педофилски кръгове “ и всичко друго, което сте чували като тайни и всевъзможни такива теории, влиза в приложимост. И по тази причина просто, в случай че кажем по този начин разговорно, тези каузи до момента в който се водят и няма окончателен резултат не хващат дикиш измежду поддръжниците на Тръмп ", означи той.

Христофор Караджов добави, че над 90% от тези републиканци, споделят, че те ще гласоподават за Тръмп даже да бъде наказан: " Което е същински стряскащо. А от трета страна американската конституция по никакъв метод не не разрешава на някой да се кандидатира от пандиза ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР