Ако не беше свален кабинетът на Кирил Петков, щяха да

...
Ако не беше свален кабинетът на Кирил Петков, щяха да
Коментари Харесай

Излагация! Депутат от ПП: Ако не беше свален кабинетът на Кирил Петков, щяха да ни приемат в Шенген

" Ако не беше свален кабинетът на Кирил Петков, щяха да ни одобряват в Шенген ". Товая съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Милен Матеев в студиото на " Денят ON AIR ".

" Вярвам, че Европа не възприема българите като второкласен жители на Европейски Съюз. Новината от през днешния ден е разочароваща за всички българи. Ние изпълнихме всички критерии за влизане в Шенген. От 2011 година не сме създали прогрес в тенденция господство на правото на страната. Трябва да приемем причините на две от страните членки на Европейски Съюз, които се отнасят недоверчиво към нас и нямат доверие да ни дадат ключа от вкъщи си ", сподели той.

При състояние, че са уверени, че в България не се подхващат ограничения против корупцията, страната би трябвало да направи старания, с цел да спечелим доверието им, счита Матеев, като добави, че за опазването на външната граница на Европейски Съюз, може да се разчита на Европа.

" Имаме договорености със силите на " Фронтекс " за защита на границата. Можем да желаеме всевъзможни механически и други средства за отбрана на границата на Европейски Съюз, само че за вътрешните каузи, би трябвало ние сами да си свършим работата ", разясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява и думите на нидерландския министър председател Марк Рюте за минаването през българската граница и журналистическите материали по тематиката.

" Репортажите не са инцидентни. Знаем по какъв начин се минава българската граница. Знаем, че оборудването, което би трябвало да стопира мигрантския поток, не си извършва функционалностите. Независимо, че държавното управление " Петков " се опита да отпусне средства за ремонт на тази ограда, нещата не опират до създаване на ново оборудване. Изграденото не дава отговор на условията ", сподели Матеев.

Гостът акцентира, че освен техническите условия са решаващи да станем част от Шенген.

" Имахме огромен късмет да ни одобряват в Шенген, изключително в случай че не беше свалено реформаторското държавно управление на Кирил Петков. По различен метод изглеждаше България с държавно управление на Кирил Петков, в сравнение с наподобява в този момент ", съобщи депутатът.

Той разяснява и обвиняванията на президента Румен Радев към " Продължаваме промяната ".

" Приех прочувствено думите му, засегнах се. Знам по какъв начин аз и сътрудниците ми сме работили в Народното събрание. Не мисля, че има мотив да бъдем наречени по този метод. Използването на такива изрази от президента е извънредно ниско. Трябва да опровергая, че сме план на президента ", разяснява депутатът от " Продължаваме промяната ".

 

" Не президентът оказа помощ на Политическа партия да завоюва изборите през 2021 година, когато бяха 2 в 1, а противоположното - ние го подкрепихме и в двата тура ", разкриМилен Матеев.

Той изясни за какво съгласно него се е стигнало до раздора сред Политическа партия и Румен Радев. " Президентът се опитваше да прокарва политиките си посредством държавното управление, както го прави със служебните си кабинети ", установи Матеев.

По думите му към момента не е коментирано дали от " Продължаваме промяната " ще държат Бойко Рашков да оглави структурата за битка с корупцията. Депутатът добави, че няма смяна в желанията на партията му за среща с проф. Николай Габровски. Той е безапелационен, че с сътрудниците си няма да се срещат с претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР