Ако не беше ходът на Слави, то днес ДПС щеше

...
Ако не беше ходът на Слави, то днес ДПС щеше
Коментари Харесай

Слави Трифонов имал гарантирани 29 гласа от ДПС

 " Ако не беше ходът на Слави, то през днешния ден Движение за права и свободи щеше да се чуди по какъв начин да завърти нещата, че да изяснява положително показване, а действително не е такова. “ Това съобщи пред БНР журналистът Илхан Андай от уеб страницата " 24 Родопи “. Според него една е била позицията на Движение за права и свободи до изказването на, а друга след поръчката му да ръководи с малцинство.

Журналистът счита, че  " има едни обезпечени “ 29 гласа от ДПС за проектокабинета на " ИТН “, като по този начин ДПС ще се измъкне от незначителната пета позиция в новия парламент. 

Аргументите – както няма потребни ходове и се нуждае от интервал до идващите предварителни избори, в който да не инкасира електорални загуби, и по тази причина е заложил на най-нестандартния вид, " даже играейки малко като Доган и Борисов “, по този начин и Движение за права и свободи няма огромен избор.

" Или да остане до и да хапе Слави, или да припознае остарялата формула на Доган за експертно държавно управление, само че в ръцете на Слави. “

Движение за права и свободи губи към 40-50 хиляди гласа с оттегляне във всички области, има растеж в Добри и Шумен, а феномен още веднъж е Кърджали, уточни в разбора си Илхан Андай.

" Един от значимите заключения на тези избори е, че всеки пети глас е от така наречен бастион. “

Там, където няма достоверни депесари, партията регистрира огромни загуби, които калкулират незадоволителното показване на база на безспорни цифри, разяснява журналистът.

В България ДПС катастрофира в райони, където жънеше триумфи, акцентира Андай.

" В неговата обичана област – Пазарджик, спадът е на половина. Стара Загора – другата му област, е зле. Във Видин и Враца, където са негови хора. В Плевен и Ловеч е злополука. “

Обяснителният режим, в който хвърлиха водача на Движение за права и свободи Карадайъ след " Магнитски “, несъмнено го притесняваше, сподели още Илхан Андай. По думите му Движение за права и свободи губи доста поради Пеевски както у нас, по този начин и зад граница.

" Машината на Ердоган за печелене на избори не се задейства заради Пеевски. Той очакваше доста по-различна реакция от Движение за права и свободи след срещата в резиденцията край Босфора. И по този начин Ердоган зае позиция – няма да преча, само че няма и да оказа помощ. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР