Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на

...
Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на
Коментари Харесай

Пеевски: “Лукойл” да си платят задълженията, иначе след втори тур ще внесем отнемане на дерогацията

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл “ са дали обещание на представители на българската страна, а точно, че ще си платят налозите до края на месеца, незабавно откакто стартира работа Народно събрание след втори тур на локалните избори, ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на “Лукойл ”.

 

Това съобщи в прессъобщение Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи.

Според него, откакто в петък бъде признат Законът за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, компанията следва да стартира да заплаща и 73 стотинки на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати назад на хората, с цел да се понижи цената на горивата.

" С изненада се осведомих от публикуваната от “Лукойл Нефтохим Бургас ” позиция, че не дължат никакви налози на България.Съвсем друго ни беше казано, на мен и господин Борисов на срещата от българския министър председател в понеделник. Че “Лукойл ” са се обадили миналата вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското държавно управление, че ще си внесат 500 млн. лева налози до края на седмицата.От последвалите им пояснения обаче се схваща, че нищо от това няма да се случи. " Лукойл " очевидно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България ", показва Пеевски.

По думите му изначално смисълът на поисканата дерогация за “Лукойл ” е българските жители и бизнес да имат по-евтини горива, а не с милиардите свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна ".

 

Припомняме, че срещата сред представители на (не)коалиционните сътрудници бе в отговор на възобновената през уикенда поръчка, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще внесат предложение за предварително преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт - нещо, което бе отхвърлено от Народното събрание преди месец. В понеделник сутринта от Движение за права и свободи и ГЕРБ се отхвърлиха от тази си концепция като дадоха период на " Лукойл " да си заплати налозите в размер на 500 млн. лв.. Днес Делян Пеевски още веднъж я актуализира.

От изказването на " Лукойл " от през вчерашния ден обаче се схваща, че нищо от това няма да се случи, заключава Делян Пеевски и декларира: " Лукойл " очевидно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР