Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на

...
Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на
Коментари Харесай

Пеевски: „Лукойл“ да си платят задълженията, иначе ще внесем предложение за отнемане на дерогацията

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл “ са дали обещание на представители на българската страна, а точно, че ще си платят налозите до края на месеца,веднага откакто стартира работа Народно събрание след втори тур на локалните избори, ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на “Лукойл ”. Това съобщи в прессъобщениеДелян Пеевски, съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи.

Според него откакто в петък бъде признат Закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, компанията следва да започнеда плащаи 73 стотинки на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати назад на хората, с цел да се понижи цената на горивата.

" С изненада се осведомих от публикуваната от “Лукойл Нефтохим Бургас ” позиция, че не дължат никакви налози на България.Съвсем друго ни беше казано, на мен и господин Борисов на срещата от българския министър председател в понеделник. Че “Лукойл ” са се обадили миналата вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското държавно управление, че ще си внесат 500 млн лева налози до края на седмицата.От последвалите им пояснения обаче се схваща, че нищо от това няма да сеслучи. " Лукойл " очевидно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България ", показва Пеевски.

По думите му изначално смисълът на поисканата дерогацияза “Лукойл ” е българските жители и бизнес да имат по-евтини горива, а не с милиардите свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР